Mida arvestada elektritõukeratta valikul?

Kommertsartikkel

Erinevad elektrilised kergliiklusvahendid on saanud viimaste aastate jooksul väga populaarseks. Juhul, kui sul veel ei ole kas elektrilist jalgratast või tõukeratast, siis kindlasti oled seda rentinud mõne sõiduvahenduse platvormi kaudu. Üks populaarsemaid elektrilisi sõidukeid on kindlasti tõukerattad ja kui sina oled üks neist, kes on nende praktilisuse ja lihtsuse poolest lummatud, siis tasub jätkata lugemist, sest anname sulle soovitusi, millega arvestada, kui hakkad ühte endale soetama.

Elektritõukeratta ostusoovitused

Milline on just see parim elektritõukeratas? Mudeleid on niivõrd palju, et see lööb silme eest lausa kirjuks. Kuidas aga valida just see õige elektritõukeratas, mis vastab sinu vajadustele? Kõige esimene samm valiku juures on mõelda, milleks ja kui tihti on soov seda kasutada. Elektritõukeratas võib olla kasutamiseks näiteks nii lühemate ja pikemate vahemaade läbimisel. Kas sinu elektritõukeratas peaks sobima linnatänavatele või hoopiski maastikule? Küsimusi, millele valikut tehes mõelda, on palju. Kuid meie aitame sul selles orienteeruda.

1. Mille jaoks soovid sõidukit kasutada?

Kas sa otsid midagi, millega sõita kodu ja töö või kooli vahet? Või hoopiski midagi, millega vabal päeval mõõda matkaradasid ja erinevaid maastikke ringi rännata? Juhul, kui otsid tõukeratast peamiselt linnas liikumiseks, siis tuleb pöörata tähelepanu ratastele: need võiksid olla pigem pehmemad, et oleks mugavam mööda linnatänavaid liikuda. Maastikul sõitmiseks tuleks eelistada selliseid mudeleid, millel on suurepärased amordid, muidu võid teha liiga nii endale kui ka tõukerattale.

2. Kui pikkasid vahemaid soovid läbida?

Sõidupikkus on üks olulisemaid kriteeriume, mida arvestada. See, kui palju on võimalik täis laetud akuga läbida, on väga oluline selleks, et sa saaksid kõik vajalikud päevatoimetused tehtud. Läbisõidu vahemik võib olla erinevatel tõukerataste väga erinev: see võib alata umbes 25 km ja ulatuda kuni 100 km-ni. Vahemik on väga suur, seetõttu tasub mõelda, kui palju soovid päeva jooksul tõukerattaga läbida, et teha kõige sobilikum otsus. Need mudelid, mille sõiduulatus on suurem, on kallimad kui väiksema sõiduulatusega mudelid.

3. Kui palju on vaja tõukeratast vedada ja tassida?

Sõltuvalt sellest, kus sa liigud, võib tulla hetki, kus tuleb tõukeratast ise tassida, näiteks treppidest üles või munakividel sõites. Sa tead kõige paremini, milline on sinu tavapärane marsruut. Kui see sisaldab tihti kohti, kus tuleb tõukeratast ka ise vedada, siis tasuks mõelda ka selle kaalu peale. Väga rasked mudelid muutuvad sellisel juhul tüütuks ja mõttetuks. Soovitame valida mõne mudeli vahel, mis on kergema kaaluga, jäädes umbes 10-15 kg vahemiku sisse. Raskemad mudelid võivad kaaluda lausa 40 kg.

Ühesõnaga, mõtle läbi, mille jaoks sa seda peamiselt soovid kasutada ja leia parim variant. Kindlasti pööra tähelepanu ka maksumusele: hind sõltub suuresti sõiduulatusest, mootori võimsusest ja paljust muust. Turvalist liiklemist!



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused