SidrunikookSee suussulav sidrunikook maitseb imehästi nii soojalt kui külmalt. Vähe koostisaineid ja kerge valmistada...
Loe edasi...
Raha- ja varakarmaAegade algusest peale on tekitanud küsimusi raha ja varade jaotamine. Siin maailmas on ju nii palju looduslikku ressurssi, raha ja varasid, miks siis ühtedele antakse nii palju ja teistele mitte midagi? Raha ning varade valesti kasutamine on enamiku selle maailma hädade põhjus...
Loe edasi...
Õun - kohalik superviliÕunapuu kuulub roosõieliste taimede hulka ja tema kodumaaks peetakse Kesk-Aasiat ja Hiinat. Maailmas on teada üle 7500 õunasordi, millest mõned on head toorelt söömiseks, mõned hoidistamiseks, mõned veini valmistamiseks, mõned sordid on pikalt säilitatavad ja neid saab transportida ka kaugele. Parimad on siiski kohalikud õunad...
Loe edasi...
Eksamistress - kuidas end säästaStressis olev keha on kaitseseisundis ja energia ning mõtlemisvõime on blokeeritud. Küllalt pikka aega mõjutav stress mõjub kehale halvasti. Ülemäärane stress mõjutab närvi- ja sisenõristussüsteemi ja ohustatud on ka immuunsussüsteem, mistõttu ka viirushaigused hakkavad kergemini külge...
Loe edasi...
Kuusepuu jõulupuunaJõulukuusk on üpris hiline nähtus, avalik kuusk olevat püstitatud Tallinnas turuplatsile küll juba XV sajandil, aga tuppa toodi hoopis hilisemal ajal...
Loe edasi...
Kuidas kasvatada bugenvilleadTaime lehed on helerohelised, varred on okkalised. Osadel hübriidsetel sortidel aga okkad puuduvad. Taime kreemikasvalged vähemärgatavad õied on väikesed, 2-4 cm pikkused, mis asuvad kõrglehe keskel...
Loe edasi...
Mõned mõtted muusikateraapiastHeli on lainena leviv võnkliikumine, mille kuulmine tuleneb õhurõhu muutumisest kõrva trumminahal. Aju tajub heliaistingut kui informatsiooni. Madala sagedusega võnkumisele vastab madal heli ja kõrge sagedusega võnkumisele kõrge heli. Vanas eas nõrgeneb kuulmine peamiselt kõrgetel helisagedustel, maal ja vaiksemas keskkonnas elavatel inimestel säilib kuulmine paremini...
Loe edasi...
Kevadväsimus - müüt või tegelikkusTänapäeval tundub, et kevadväsimus saab meid aina varem kätte ja vaevab aina pikemat aega. Juba jaanuari keskel on akud täiesti tühjad ja jaksu pole enam raasugi. Tegelikkuses pole kevadväsimus põhjus, vaid see on vale eluviisi ja toitumise tagajärg ning oleneb natuke ka suhtumisest, kuna tänapäeva inimestel on aina suurem surve edukas olla...
Loe edasi...
Haiguste ja surma karmaIdamaise filosoofia järgi maksavad vigastena sündinud või vigasena elama sunnitud inimesed tagasi oma mineviku karmat. Vigases kehas on terve hing ja selle kogemuse läbi saab ta palju halba karmat vabastada...
Loe edasi...
StressitabelPaljud psühholoogid ja psühhiaatrid on koostanud stressi määratlemiseks mitmesuguseid tabeleid, mille järgi iga inimene võib hinnata oma sotsiaalse pinge taset antud ajahetkel. Allpool olevas tabelis on arvestatud paljude maailma juhtivate psühholoogide arvamusega...
Loe edasi...
Õun - kohalik superviliÕunapuu kuulub roosõieliste taimede hulka ja tema kodumaaks peetakse Kesk-Aasiat ja Hiinat. Maailmas on teada üle 7500 õunasordi, millest mõned on head toorelt söömiseks, mõned hoidistamiseks, mõned veini valmistamiseks, mõned sordid on pikalt säilitatavad ja neid saab transportida ka kaugele. Parimad on siiski kohalikud õunad...
Loe edasi...
Mida näitavad teised inimesed unenägudes?Oma sügavamal tasandil paljastavad unenäod inimese hirmude allikaid ja sügavamat olemust. Inimeste nägemine sümboliseerib hingelisi sidemeid, küpsust, lahendamist vajavaid asju ning pühendumise ja tunnetega seotud probleeme. Tuttavad inimesed unenäos juhivad tähelepanu lahendamata omavahelistele probleemidele...
Loe edasi...
Millist mõju avaldavad kehale maitsed?Ajurveda tunneb kuut põhilist maitset: magus, hapu, soolane, terav, kibe ja kootav. Need tulenevad viiest elemendist, iga maitse on moodustunud kahest elemendist: magus - maa ja vesi; hapu - maa ja tuli; soolane - vesi ja tuli; terav - tuli ja õhk; kibe - õhk ja eeter; kootav - maa ja õhk...
Loe edasi...