Kuidas luua head esmamuljet

Enamasti loob esmakohtumisel hea mulje loomulik ja enesekindel hoiak. Liigne võimukus, bravuur, rõhutatud lohakus, räpakus, ekstravagantsus, ebaviisakus, liigne ujedus, liigne endast rääkimine, pealetükkiv meeldimispüüe, võlts käitumismaneer jms. head muljet ei jäta. Pole vaja kohe esmakohtumisel lasta tekkida sellist olukorda, kus teised mingite väliste näitajate (kehakeel, silmariivav välimus või liiga ekstravagantne riietus) põhjal langetavad subjektiivseid hinnanguid, mida hiljem on üsna raske ära muuta.

Uues töökollektiivis on parim viis säilitada oma professionaalsus, kui suudetakse ennast viisakalt kehtestada ja parajat distantsi hoida nii ülemuste kui tulevaste kaastöötajatega. Kõigiga ju niikuinii sõbrustama ei hakka, mõistlik on enda liigse avamisega pisut oodata. Oluline on olla iseendana, mitte püüda kedagi teist jäljendada või ennast võltsilt paremas valguses näidata, et kõigile meeldiks. Kui püütakse kedagi teist jäljendades meeldida, on tulemus enamasti vastupidine.




Mõned olulised asjad esmakohtumisel meelespidamiseks:

1. Võtmesõnad on sõbralik naeratus, aval pilk ja sirge selg. Keha sirge hoiaku puhul liigub energia kehas takistusteta ja siirale naeratusele vastatakse enamasti alati naeratusega. Vabalt ja loomulikult naeratav sõbralik inimene pareerib enamasti alati halva suhtumise. Kunstlik ja liialdatult pingutatud naeratus on äratuntav, selle mõju võib olla pigem vastupidine. Ükskõiksus, upsakus, labane keelekasutus, ülbus, ebaviisakus, lohakus on kindel viis põrumiseks esmamulje jätmisel. Viisakas, sõbralik ja positiivne on mõistlik olla isegi siis, kui ei plaanigi edasi suhelda. Kunagi ei tea, kus ja millises situatsioonis elu uuesti võib inimesed kokku viia.

2. Avatud žestid loovad usalduse, käte peitmine näitab, et midagi on varjata ja käte ristamine rinnal ei lasegi avatud suhtlusel tekkida. Ka ühe käega teise käe randmest hoidmine viitab suletusele ja ebakindlusele. Kinniseid žeste peaks esmakohtumisel vältima, kui soovitakse head muljet jätta.




3. Esimesel kohtumisel tuleks vaadata avalalt silma, ekslev pilk näitab ebakindlust, silmside vältimine pole kunagi hea näitaja. Ka liigne lähedus pole esmakohtumisel kasuks, tuleb hoida mõõdukat distantsi. Enda ümber tuleb luua kindel ruum, aga mitte laiutades, vaid ennast viisakalt kehtestades ja mõõdukat distantsi hoides. Silmavaatamine on oluline, pilgu ekslemine või mujale vaatamine, aga ka liiga lähedalt ja pikalt silma vaatamine annab valesid signaale.

4. Riietumise reegel on see, et tagasihoidlikkus on parem kui liialdused. Puhas särk, lihtne kleit, puhtad jalatsid, mitte liiga silmatorkavad ehted ja aksessuaarid, mitte liiga kirevad värvid. Värvi valik riietuses oleneb sellest, millist muljet jätta soovitakse ja mis on kohtumise eesmärk. Puhtus on väga oluline ja naised ei peaks kasutama esmakohtumisel silmatorkavat meiki. Meik peaks jätma pigem loomuliku mulje, aga sellist meiki on ka kõige raskem teha. Ka meestel peaks olema habe aetud või siis see korralikult piiratud ja soeng korras. Viisakas ja puhas välimus näitab lugupidamist teise inimese suhtes. Riietus ja väline mulje loob väga olulise pildi inimesest esmakohtumisel, mistõttu sellega tasuks vaeva näha.




5. Vestluspartneri vastu tuleb olla viisakas ja võimalikult siiras, ergutades teda pigem endast rääkima. Iseenda kohta esimesel kohtumisel liiga palju rääkida pole hea. Pole hea olla pealetükkiv, rahulik ja viisakas suhtlemisstiil on parim. Vältima peaks kellegi kritiseerimist, liigset vaimustust, ropendamist, liigset jutukust, igasuguseid liialdusi esmakohtumisel. Pole vaja teha ülearuseid märkusi ega liiga palju targutada, oma arvamust peale suruda või liialdatult püüda meeldida.

6. Hoolivus mõjub alati sümpaatselt, aga pole vaja otsida esmakohtumisel liigset lähedust, kõike kohe endast avada või teiselt liiga palju välja uurida. Kui suhtlemine valmistab esmakohtumisel raskusi, võib alati vajadusel viidata, et ei tunta ennast hästi või ollakse väsinud, mis annab võimaluse hiljem esmamuljet ümber hinnata ja parandada.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Inimese isiksuse ja elutee skeemi põhjalik numeroloogiline analüüs (põhjalikum variant)


Kuuhoroskoop (päevade lõikes)


Aastahoroskoobid, kuuhorksoobid, aasta analüüs numeroloogia järgi


Päikeseprillid meestele: Julbo Aerospeed


Taro kaardid: Seasons of the Witch (koos raamatuga)


Kilpkonna kujuke: rodoniit


Taldrikud (6 tk) (20 cm)


Vihmavari: koerad


Konna kujuke: rüoliit


Kaelakee ja kõrvarõngad: lasuriit


Käevõrud partneritele: hauliit ja oonüks


Taldrikud (27 cm) (6 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused