10 väärtulikku kolimisnippi

Enne kolima hakkamist tuleks varuda piisavalt vajalikke vahendeid: pappkaste, teipe, pehmendusmaterjale jm. vajalikku. Asjades tuleks läbi viia korralik inventuur, kindlasti pole iga viimast asja mõtet kaasa võtta. Mittevajalikud asjad tuleb kas ära müüa, anda või kinkida, heategevusele annetada, ära visata või võimalusel põletada. Enne pakkimist tuleks teha kindel süsteem ja soovitav on ka nimekiri koostada kaasavõetavatest asjadest.

1. Läbipaistvasse plastkasti võiks pakkida need asjad, mida uues kohas esimesena vajatakse: nuga, millega teibitud kaste avada, prügikotid, esmatarbelised söögiriistad, hädavajalikud köögitarvikud, telefonilaadijad, hügieenitarbed, tualettpaber jms. Läbipaistvast kastist on näha, kus miski on. Pappkastidele tuleks kirjutada info sisu kohta nii külgedele kui peale, et vajaduse korral oleks lihtsam asju leida ja see lihtsustab ka lahtipakkimist. Õrnade ja kergesti purunevate asjadega täidetud kastidele tuleks teha silmatorkav markeering.




2. Eri tubade jaoks võiks luua värvikoodide süsteem, millisesse tuppa või kuhu miski läheb. Kastid võib ka nummerdada ja koostada nimekirja asjadest, mida kast sisaldab. Nii ei unusta midagi maha ja miski ei kao. Kõik vajalikud dokumendid ja kõige olulisemad asjad tuleks ühte kohta paigutada.

3. Pakkimisel tuleks ära kasutada kõik anumad ja seest õõnsad esemed, millesse saab midagi panna: korvid, musta pesu kast, kohvrid, karbid, suured anumad jt.

4. Õrnad esemed (nõud, klaasid jms.) võib pehmenduseks mässida ka riietesse, nii pole vaja eraldi mullikilet või pehmendusmaterjali muretseda. Pehmenduseks võib klaasid kasvõi puhastesse sokkidesse pista.

5. Kalli kosmeetika pakkimiseks (lauvärvid, puudrid, lõhnaõlid) võib vatti toodete vahele karpi panna, et ei saaks põrutada ega puruneks või pudeneks laiali. Tihedalt pakituna ei saa see rikutud.




6. Avatud korgiga pudelite suu peaks katma toidukilega ja siis uuesti korgi tugevalt kinni keerama. Lekkiv pudel võib rikkuda kogu paki sisu jäädavalt. Sellised lekkimisohuga anumad peaks pakkima eraldi hinnalistest asjadest ja kallitest rõivastest.

7. Elektroonikaseadmete juhtmete paigutusest võiks teha enne lahtiühendamist foto, et oleks hiljem lihtne tagasi ühendada. Siis on lihtsam vaadata, milline juhe, millise aparaadi külge käis. Tänapäevane elektroonika on juhtmevabam, mistõttu on lahtivõtmine ja ühendamine lihtsam. Kasutusjuhendid peaks pakkima koos seadmetega. Elektroonikaseadmed tuleks pakkida põrutuskindlalt, ekraanid ja kuvarid ülespoole.

8. Mööbli lahtivõtmisel peaks olema skeemid olemas, mille järgi hiljem õigesti kokku saaks panna ja kruvid-mutrid peaks olema nii paigutatud, et kaduma ei läheks. Pinnad, mis kriimustamist kardavad, tuleks pehme kattega katta.




8. Külmik tuleks kindlasti enne üles sulatada, väga hoolikalt puhastada ja mis tahes vedelikud hoolikalt ära pühkida.

9. Hooajavälised riided võiks pakkida vaakumkottidesse, nii võtavad need vähem ruumi. Saab ka uues kohas kohe panipaikadesse ära panna ega pea neid lahti võtma.

10. NB! Üürikorterist ära kolides või uude üürikorterisse kolides võiks teha põhjalikud fotod nii vanast kodust pärast pakkimist kui uuest kodust enne sisseseadmist. Nii on kergem vältida võimalikke arusaamatusi omanikega. Enamasti on üüritud korterites mööbel sees, kaasa saab võtta vaid isiklikud asjad. Mööblit või aparaate ilma omaniku teadmata ja loata asendada või välja vahetada ei tohiks, see võib tuua palju pahandust ja kahjunõudeid.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop (karmad)


Saatuse analüüs


Nimemuutuse mõju eluteele + Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku?


Skulptuur: armastajad


Kaelakee: fluoriit


Tekk (150 x 200 cm)


Pehme mänguasi: pteranodon


Taldrikud (21 cm) (2 tk)


Pehme mänguasi: pteranodon


Dekoratsioon: punane jaspis


Päikesepüüdja: paabulind


Cadillac



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused