5 aeglaselt pressitud toormahla retsepti

Kommertsartikkel

Me kõik armastame mahlu juua ning seda tervislikkust, mida need meile annavad. Tõsiasi on see, et enda tehtud toormahlad on kahtlemata palju tervislikumad, kui suhkruga täidetud poest ostetud pakimahlad. Need on täidetud puhtalt vitamiinidega ja mineraalidega, mis on kasulikud nii kehale kui vaimule.

Mis on aeglaselt pressitud mahl?

Parima mahla saate te kui kasutate aeglast mahlapressi. See tagab mahla maksimaalse toitainete sisalduse, samuti säilivad väga hästi viljade maitse ja aroom. Suureks üllatuseks on veel see, et aeglaselt pressitud mahla kogused on suuremad ja jäägid väiksemad, kui kõrgetel tuuridel undava kiirpressiga tehtud mahla puhul.

Valige endale koju kvaliteetne aeglane mahlapress Kaup24 veebilehelt!

Milliseid puuvilju ja köögivilju mahla tegemisel kasutada?

Mõned kõige populaarsemad köögiviljad on porgand, kurk, seller, lehtkapsas, spinat ja peet. Kõige populaarsemad puuviljad, mida mahla pressimisel kasutada, on sidrunid, apelsinid, õunad ja laimid. Lisaks meeldib inimestele lisada juurde värsket ingveri, peterselli ja kurkumi.

Jagame teiega paari populaarsemat koostisainet ja nende positiivseid omadusi teie tervisele:

Spinat – spinati võlu seisneb selles, kui lihtne on maitset varjata. See on kerge maitsega, kuid vitamiinidest pakatav, vähivastaste omadustega ja üks tervislikumaid toiduaineid kogu planeedil.
Kurk – kuna see sisaldab 95% vett, on see uskumatu detoksifitseerija ning aitab maksa ja neerude tööd.
Sidrun – üks kõige olulisemaid asju, mida teie köögis varuda, kuna see on väga tõhus puhastusvahend ja lõikab läbi rohelise kibeduse.
Porgand – tuntud hea beetakaroteeni, kiudainete, K-vitamiini ja kaaliumi allikana. Lisaks on neid seostatud madala kolesteroolitaseme ja silmade tervise parandamisega.
Seller – selles on väga vähe kaloreid, kuna seller koosneb enamasti veest. See on madala glükeemilise tasemega toit ja hea toidu kiudainete, A-vitamiini, C-vitamiini ja K-vitamiini allikas.
Peedid – sisaldavad toitaineid, mis võivad aidata teie vererõhku langetada, võidelda põletike vastu ja toetada võõrutust.
Õunad – “õun päevas hoiab arsti eemal” on kuulus ütlus mõjuval põhjusel. Aitab võidelda põletike ja parandab südame tervist.
Apelsinid – immuunsüsteemi tugevdaja, kuna see sisaldab palju C-vitamiini ja vähe kaloreid.
Kurkum – on põletikuvastane ja sisaldab antioksüdante.
Ingver – aitab seedimist ja toetab immuunsüsteemi.

Populaarsed toormahlade retseptid

Nüüd kui teate kõike toormahlade kasulikkuse kohta on aeg proovida ka oma kodus üks mahl valmis pressida. Selleks jagame teiega populaarsemaid toormahlade retsepte, mis on paksult vitamiine täis – kõike head teie tervisele.

Suur valik erinevaid köögitarbeid ootab teid Kaup24.ee veebilehel!

Roheline mahl

Roheline toormahl on parim viis hommiku alustamiseks. See maitseb tohutult tervislikult, ning iga lonksuga on tunda, kuidas teie keha laeb ja saab jõudu terveks päevaks.

Koostisosad:
6 selleri vart
1 kurk
2 suurt rohelist õuna
3-4 massiivset lehtkapsast
3-4 massiivset rooma lehte
Tervislik peotäis spinatit
Vähem massiivne peotäis peterselli
1 sidrun

Valmistamine: Peske viljad, vajadusel koori ja lõika parajad tükid. Lisage ükshaaval kõik koostisosad masinasse ja laske masinal töötada, kuniks mahla enam ei tilgu. Enne joomist raputage või segage mahla korralikult.

3 koostisainega toormahl

Järgmine mahl koosneb ainult kolmest koostisainest. See on mõnus mahl, peale mille tarbimist on teie enesetunne kerge ja värske, kaovad ära puhitus- ja raskustunne.

Koostisosad:
1/3 ananassi
2 suurt rohelist õuna
Näputäis piparmünti

Valmistamine: Peske viljad, vajadusel koori ja lõika parajad tükid.Lisage koostisosad mahlapressi ükshaaval ning laske masinal töötada, kuniks mahla enam ei tilgu. Enne joomist raputage või segage mahla korralikult.

Parim detoksifitseerija

Soovite oma keha jääkainetest puhastada? Proovige kindlasti seda retsepti. PS! eriti tõhus on mahl hommikuti ja õhtuti.

Koostisosad:
2-3 peeti
6 porgandit
2 keskmist õuna
1/2 sidrunit
Ingver

Valmistamine: Pese viljad, vajadusel koori ja lõika parajad tükid.Lisage ükshaaval koostisosad masinasse ja laske masinal töötada, kuniks mahla enam ei tilgu. Enne joomist raputage või segage mahla korralikult.

Visiooni parandamiseks

Nagu nimest näha on tegemist värske ja tervisliku mahlaga, mis aitab teie visiooni parandada. Mahl on imemaitsev, et võite endale seda valmistada kasvõi iga päev!

Koostisosad:
8 suurt porgandit
2-3 apelsini
Ingver
Oma maitse järgi kurkumit

Valmistamine: Peske viljad, vajadusel koori ja lõika parajad tükid. Lisage kõik koostisosad ükshaaval masinasse ja laske masinal töötada, kuniks mahla enam ei tilgu. Enne joomist raputage või segage mahla korralikult.

Magus porgandimahl

Porgandimahl on kõikide laste, kui ka täiskasvanute lemmik. Selles mahlas on olemas ka kõik vajalik, et te tervena püsiksite.

Koostisosad:
10 suurt porgandit
2 keskmist õuna
1/4 tassi peterselli (valikuline)

Valmistamine: Peske viljad, vajadusel koori ja lõika parajad tükid. Lisage tooteid mahlapressi ükshaaval, serveeri külmalt. Enne joomist raputage või segage mahla korralikult.

Mahlu võite säilitada tihedalt suletud purkides või pudelites, külmkapis 7-10 päeva.
Kõige kasulikum on värskelt pressitud toormahlu juua just tühja kõhu peale ning vajadusel neid lahjendada veega, eriti juhul, kui tegu on magusatest puuviljadest ja tärklise rikastest aedviljadest tehtud segud.



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused