5 nippi optimismi suurendamiseks

Optimism on positiivne ja elujaatav ellusuhtumine. Mõnele on see loomupärane omadus, mõni peab selle nimel vaeva nägema. Mõni aga näebki ainult seda, et maailm on kui “hädade org”. Lootusrikas ellusuhtumine aitab raskustega paremini toime tulla ja oma võimalusi kasutada. Elujaatavat inimest on valmis ka teised heal meelel toetama, mistõttu võimalusi tekkib rohkem. Keskenduda tuleks enda ainulaadsele elule, mitte püüda kellegi teise moodi olla või teiste moodi elu elada.




1. KESKENDUMINE POSITIIVSELE OMA ELUS

Enda positiivne ellusuhtumine aitab elust rohkem rõõmu tunda, enda jaoks õigeid valikuid teha. On võimalik teadlikult harjutada end märkama, mis on meie enda elus head ja keskenduda tuleks sellele. Karmaseaduste järgi tõmbab iga inimene oma ellu just seda, mis temas endaski olemas on. Meis kõigis on nii head kui halba. Iga inimese elus on midagi rõõmupakkuvat, tuleb see vaid üles leida. Mitte kellegi elu ei möödu raskuste ja tagasilöökideta, sellesse kõigesse ei tohi aga kinni jääda. Halvast kogemusest saab kaasa võtta alati mingi vajaliku õppetunni tuleviku tarbeks, kannatused muudavad aga inimese mõistvamaks. Naeratavale inimesele naeratab maailm vastu.




2. USALDUSVÄÄRNE SUHTLUSRING, “OMA INIMESED”

Tuleks üles leida enda jaoks õiged inimesed, kellega koos tuntakse end hästi ja keda saab tõeliselt usaldada. On vaja leida aega ja tahtmist oma inimestega suhtlemiseks, jagada nendega oma mõtteid, tundeid ja armastust. Jagatud mure on pool muret, jagatud rõõm aga mitmekordne. Pole mingit mõtet püüda iga hinna eest meeldida nendele inimestele, kes meist ei hooli ja meie enesehinnangut pidevalt oma ülbuse, irisemise, pahatahtlikkuse, ükskõiksuse või kriitikaga alla kisuvad. Karmareeglite järgi tõmbab sarnane sarnast.




3. AKTIIVNE ELLUSUHTUMINE, ENESETEOSTUS, MEELDIVAD HOBID

Tegeleda tuleks nende asjadega, mis endale meeldivad ja huvi pakuvad. Kui ei ole võimalik oma igapäevast igavat ja rasket tööd muuta, siis aitab seda kompenseerida rõõmupakkuv meeldiv hobi või meeliköitev meelelahutus. Igal inimesel on mingid anded või eeldused midagi hästi teha, tõeliseks eneseteostuseks mingi viis leida. See pakub suurt rõõmu ja rahuldust, kui midagi hästi ja pühendumusega teha saab, kui miski hästi välja tuleb. Eriti veel siis, kui teisedki sellest rõõmu saavad tunda. Meeldivad ettevõtmised koos meeldivate inimestega on väga tujutõstvad.




4. TERVISLIK TOIT

Hea toit tõstab meeleolu ja pakub maitseelamusi. Tuleks leida need toidud, mis maitsevad ning sobivad meie elustiili, veregrupi ja vanusega, mis hoiavad tervena ja heas toonuses. Kui süüa värvilist toitu, siis saab kätte vajalikud vitamiinid ja mineraalained, mis ju toidul
värvuse annavadki. Võiks hoiduda „rämpstoidust” ja valmistada süüa rohkem ise, otsida kvaliteetsemaid tooraineid, värskeid puu- ja köögivilju. Loobuda võiks “tühjadest kaloritest” ja meelemürkidest. Kvaliteetne toit tõstab toonust ja aitab kehakaalu normaalsena hoida. On väga hea, kui enda tarbeks midagi kasvatada saab, olgu või mõnd maitsetaime aknalaual. Rahvameditsiin pakub terve rea taimi, mis aitavad meeleolu tõsta ja hoida. Seltskondlikud üritused koos meeldivate inimestega, kus pakutakse ka head toitu, on kindlasti tujutõstvad.




5. FÜÜSILINE LIIKUMINE

Keha vajab liikumist, et olla füüsiliselt terve. Kehale mõjub halvasti pikk sundasendis istumine või seismine, pidev teleri ees lösutamine aga muudab „nüriks” vaimu. Igasugune füüsiline liikumine hoiab keha tegevuses ega lase surnud energial ja psüühilistel pingetel kuhjuda. Jõukohane treenimine, tervisesport, võimlemine kodus, pikad jalutuskäigud, jalgrattasõit, ujumine aitavad keha toonust hoida, ka heast massöörist on alati abi. Igasugune kehaline aktiivsus on füüsilisele tervisele hea ja aitab ka vaimu tervena hoida. NB! Igapäevaselt rasket füüsilist tööd tehes oleks vaja aga kehale teistsugust lõdvestust anda. Puhkus ja koormus peaksid alati olema tasakaalus.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aasta horoskoop (armastus ja suhted) + aasta horoskoop (armastuse otsimine ja leidmine)


Aastahoroskoop mehele


Aastahoroskoop naisele


Kaelakee ja kõrvarõngad


Kaelakee: ema ja tütar


Disainkauss


Kuivainete kaanega purgid (3 tk)


Kaelakee: kuukivi


Kaelakee: labradoriit


Taldrikud (27 cm) (4 tk)


Päikeseprillid meestele: Julbo Aerospeed


Vaas



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused