Kamatort punaste sõstardega

Mahedamaitseline marjatort, mis sobib suurepäraselt peolauale panemiseks. Vähe koostisaineid ja kerge valmistada.




KOOSTISAINED

PÕHI:
180 g küpsiseid (Kalev, Selga)
70 g võid

TÄIDIS:
400 g vanillimaitselist kohupiimapastat
2 dl 35%-list koort (vahukoort)
3 dl hapukoort
4 spl kamajahu
1 dl suhkrut
4,5 tl želatiini

350 g punaseid sõstraid

soovi korral raputa peale tuhksuhkrut




VALMISTUSJUHEND

1. Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ja sega kokku küpsisepuruga.

2. Lõika ümmargune koogivormi suurune küpsetuspaberi tükk ja pane see 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Suru küpsisepuru põhjale (küpsetuspaberi peale).

3. Sega omavahel kohupiimapasta, hapukoor ja kamajahu.

4. Sega juurde suhkruga vahustatud vahukoor.

5. Pane želatiin vähesesse külma vette 10 minutiks paisuma. Seejärel sulata želatiin kuumavee vannis. Lase natuke jahtuda.

6. Nirista ettevaatlikult täidisesegusse, kogu aeg segades.

7. Kalla segu koogivormi. Silu pealt siledaks.

8. Puhasta ja pese sõstrad, seejärel kuivata. Tõsta kätega sõstrad tordile. Ära kalla, sest muidu võivad marjad liigselt tordi kattesse vajuda.

9. Pane kook ööseks külmkappi tarduma.

10. Soovi korral raputa enne serveerimist peale tuhksuhkrut.



Seotud postitused