Õuna-mandlikook

Mõnusalt õhuline õunakook mandlilaastudega. Kooki on kerge valmistada ja maitse on suurepärane.




KOOSTISAINED

4 muna
100 g suhkrut
200 g nisujahu
4 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
200 ml piima
50 g võid
5-6 keskmise suurusega õuna
20 g võid ahjuvormi määrimiseks
100 g mandlilaaste
50 g võid koogi peale panemiseks




VALMISTUSJUHEND

1. Eemalda õuntelt südamikud. Koori ja viiluta umbes 3-4 mm paksusteks viiludeks.

2. Pane munad kaussi, lisa suhkur. Sega veidi läbi.

3. Lisa sulatatud või, sool, toasoe piim. Sega läbi.

4. Lisa kaneel. Sega korralikult läbi.

5. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa jahusegu läbi sõela munasegule. Sega korralikult läbi.

6. Määri ahjuvormi põhi ja servad võiga.

7. Kalla tainas õuntele ja sega läbi.

8. Kalla segu ahjuvormi. Vajuta ettevaatlikult ühtlaseks.

9. Raputa peale mandlilaastud.

10. Küpseta ahjus 180-kraadi juures umbes 50 minutit. Kontrolli koogi valmimist puutikuga.

11. Võta kook ahjust. Laota koogi peale võitükikesi. Keera ahjus kuumus kinni ning aseta kook veelkord ahju. Võta kook uuesti ahjust, kui võitükikesed on sulanud.



Seotud postitused