10 nippi suhkrutarbimise vähendamiseks

1. Sööge päevas kolm suuremat einet soovitavalt kindlatel kellaaegadel. Nii ei teki piinavat magusaisu. Magusat võib süüa põhitoidukorra järel, kui kõht on juba täis.

2. Tarbige piisavalt magneesiumit, sest ülemäärane magusaisu võib tulla just magneesiumipuudusest. Ööpäevane vajadus on 280 mg. Näiteks 100 grammi tumedat ðokolaadi sisaldab 121 mg magneesiumit (ühtlasi üle 500 kcal ja umbes veerandi päevasest energiavajadusest). Kõrge magneesiumisisaldusega on veel parapähklid, seesamiseemned ja mandlid.

3. Jooge januga puhast vett. Kui eelistate mahla juua, siis tarbige ainult naturaalseid täismahlu, mida võib veega lahjendada. Janujook peaks olema aga ikka ja alati puhas vesi. Näksimisisu tuleneb sageli sellest, et keha vajab vett ja tegelikult on hoopis janu.




4. Lahjendage jogurtit. Parem on maitsestamata jogurtite tarbimine, mida võib ise oma äranägemise järgi maitsestada puuviljade ja marjadega.

5. Lugege hoolikalt toiduinfot. Suhkrut lisatakse tänapäeval isegi vorstidesse ja musta leiva sisse. Tuleks valida võimalikult vähe süsivesikuid sisaldav toode.

6. Tehke ise smuutit. Supermarketite valmistatud valmistooted on alati suhkru või siirupiga maitsestatud. Tervislikum on värskelt valmistatud smuuti ilma suhkruta.




7. Vältige müslibatoone. Poeriiulil ja reklaamituna tunduvad need küll väga tervislikud, aga ei pruugi seda olla ja lisaks annavad palju kaloreid. Kui müslibatoonid meeldivad, siis valida sellised tooted, milles on suhkrut vähem kui 16 grammi 100 grammi kohta.

8. Vähem võiks tarbida ka kuivatatud puuvilju, sest neis on fruktoos kontsentreeritud kujul ja lisatud on ka maitse parandamiseks suhkrut. Kuivatatud kujul süüakse ära korraga liiga suur kogus, sest maht tundub väike.

9. Tehke ise jäätist. Näiteks külmutatud banaanidest saab mikserdada maitsva jäätisetaolise massi ning maitsestada seda oma soovi järgi liigset suhkrut lisamata. Eeliseks on see, et kasutada saab kodumaiseid marju ja puuvilju.




Sööge lihtsalt vähem maiustusi. Ei pea magusast täielikult loobuma, sest inimese organism vajab tasakaalustatud toitu. Tuleks koguseid lihtsalt vähendada. Lastele võiks Põhjamaade eeskujul kehtestada nädalas 1-2 “kommipäeva”. Soomes tehtud uuringu põhjal söövad lapsed vaid aastaseks saamiseni enam-vähem tervislikult, siis nagu kõik pereliikmed ja ohtlikult palju söövad lapsed tänapäeval magusat. Säilitusainetega vürtsitatud ja tohutu koguse suhkruga maitsestatud kommid jt. maiustused tekitavad ülekaalu, allergiat, hüperaktiivsust jt. hädasid.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Elukutsevalik numeroloogia põhjal


Armastuse karma horoskoop


Kahe inimese numeroloogiline analüüs ja armastuse soodsad ajad


Seinakaunistus: lootos


Küünlaalus


Roostevabast terasest potid ja kastrul (4 tk)


Tassid: linnud (4 tk)


Jaguar E Cabriolet, 1961


Pehme mänguasi: leemur


Vaasid (3 tk)


Kaelakee: ema ja tütar, roos


Padjakate 50 x 50 cm (4 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused