Toiduga vähi vastu

Vähk ei tähenda tänapäeval alati surma, määrava tähtsusega on inimese usk ja elutahe, aga ka eluviisid mõjutavad haiguse kulgu. Vähil on lugematul hulgal sekundaarseid põhjusi, aga üks primaarne põhjus on kahjustunud mitokondrid (rakkude jõujaamad), mis toodavad energiat. Vähiprotsessiga võitlemiseks peaks sööma erinevaid aedvilju, sest lai valik vitamiine ja mineraalaineid toetab immuunsüsteemi. Suur kogus C-vitamiini aitab vähki võita, sest tagab rakkude omavahelise “suhtluse” ja on looduslik vabade radikaalide likvideerija. Kehaline aktiivsus kaitseb samuti pahaloomuliste kasvajate eest, sest aitab viia kahjulikud ained kiiremini kehast välja.




Vähil on alati mitu põhjust, inimene võib vabaneda kasvajast, aga kui põhjus jääb alles, pole sellest erilist abi. Vähi peamisteks põhjusteks peetakse pikaajalist stressi ja pärilikku eelsoodumust, vale toitumist, rasvumist, suitsetamist, alkoholismi, keskkonna saastatust, kahjulikke harjumusi ja naiste puhul papilloomviirust.

Vähile “maitseb” väga suhkur, sest vähirakud omastavad mitmeid kordi rohkem glükoosi kui terved rakud. Vähirakkude mitokondrid ei toimi, vabade radikaalide poolt tekitatud kahjustuste tasakaalustamiseks toetuvad need suhkrule, mis “toidab” vähki.




Vähiga aitavad võidelda taimsed toiduained: erinevat värvi puu- ja köögiviljad. Taimed sisaldavad antioksüdante, koguvad endasse päikeseenergiat, neis sisalduvad vitamiinid ja mineraalained aitavad ellu jääda. Taimed tugevdavad immuunsüsteemi, eelistama peaks mahedatootmise saadusi või ise kasvatama. Eriti kasulikud on tumerohelised lehed (näiteks kapsas ja nõges). Lehtkapsast on leitud peale rohkete vitamiinide ja mineraalainete üle 40 antioksüdandi. Nõges on väga aluseline ja sisaldab palju mineraalaineid, on võimsa organismi puhastava toimega (puhastab verd, tugevdab immuunsüsteemi, on põletiku- ja seenevastane toime). Lisaks on väga kasulikud taimed vähivastases võitluses vesikress, petersell, võilillelehed, saialill, nisuoras, spinat, rukola jpt. Köögiviljadest on head spargel, seller, brokoli, lillkapsas, kurk, fenkol, roheline ja punane peakapsas, paprika, suvikõrvits, tomat, petersell, nuikapsas, salat, roheline sibul, kaalikas, avokaado, peet, porgand.




Merevetikad absorbeerivad hästi raskemetalle ja vabu radikaale, neid võib lisada suppidele ja salatitele. Universaalne küüslauk soodustab vereringlust ja soolestiku mikrofloora paranemist ning on väga tugeva kaitsevõimega.

Loomse toidu puhul oleneb palju sellest, kuidas loom või lind on oma elu elanud. Kaladest on tervislikumad väikesed rasvased kalad nagu sardiinid ja heeringad, mis on püütud vabades vetes. Metsik Alaska lõhe on samuti hea valik. Ökomunad on head immuunsüsteemile, eriti toored munad, mida võib smuutidele lisada. Piimatoodetest täispiim, mahekeefir, või, kohupiim. Head on oliivi-, kala-, kanepiseemne-, linaseemne, kookos- ja avokaadoõli.




Ravimtaimedest on vähi puhul abi saialilletõmmisest, korraga võib juua 2 nädalat saialilleteed. “Elutee” koostises on kibuvitsamarjad, palderjanijuur, raudrohu-, koirohu- ja naistepunaürdid, piparmündilehed, saialilleõied, kõrvenõgeselehed. Võetakse võrdses koguses komponendid peenestatud kujul (1 tl keeva vee kohta) ja lastakse 5 minutit tõmmata. Teed juuakse kaks korda päevas (¼ klaasi korraga, kokku 10 päeva). NB! Taimi tuleb korjata puhtast loodusest.

Üks omamoodi “imeravimitest” on kibe pipar (ka magusal paprikal on hea toime), mis hävitab vähirakke ja säilitab ravitoime ka pärast töötlemist. A ja C vitamiin säilivad ka piprahoidistes, nii saab aastaringselt vajalikke vitamiine. Piirituse või viinaga valmistatud pipratinktuur on hea paljude haiguste raviks. (1:10 või 1:5). Võetakse 15 minutit enne sööki. Vältima peaks mao-, soolestiku- ja neeruhaiguste puhul. Pipraplaastrid aitavad hästi reuma, artriidi, lihase- ja liigesevalude puhul. Vanasti segati jahvatatud kibedat pipart hanerasva või võiga ja määriti sellega nahka, mis toimib nahavähi vastu.




Kasulikud on ka mahlad ja taimeteed. Ajukasvaja puhul aitab meliss, luu- ja kopsuvähi puhul aitavad teeleht, kopsurohi, maajalg, üheksavägine ja apteegitill. Maksavähi puhul aitab kartulikoorte keeduvesi. Maovähi puhul aitab koirohu- või palderjani-koirohutõmmis. Kõhunäärme- ja põrnavähi korral salveitõmmis, põldosja- ja kaerakõrtekeedus. Eesnäärme- ja munandivähi korral pajulilletõmmis või põdrakanep. Rinna-, munasarja- ja emakavähi korral aitavad kortsleht ja iminõges. Kõri-, huule- ja keelevähi korral näärejuur või harilik aniis. Nahavähi puhul vereurmarohu värske mahl. Silmavähi puhul silmarohu tõmmis. Kapsa kompress aitab alati (seljale võib panna kapsalehe kompresse). Keha vabastamiseks mürkides on abi probiootikumidest, bakteritega hapupiimatoodetest, aga üks vanarahva tarkus on nn. “õliimemine”. Võetakse taimeõli (päevalilleõli vms.) 1 spl, loksutatakse seda 20 minutit suus ja sülitatakse valgeks muutunud õli välja, seejärel loputatakse suu ja pestakse hambad. Seda võiks teha hommikul enne sööki (2-4 nädalat). Mürke väljutavad hästi ka pohla- ja linnurohutõmmis (2:1 + 0,5 l keeva vett) ning nõgesetee.




Targem oleks hoiduda sellisest toidust, mida vanavanemad ei oleks toiduks pidanud. Vältima peaks tundmatu koostisega toiduaineid ja väga pika säilivusajaga toitu, maisisiirupit, kunstlikke magustajaid, säilitusaineid, raskemetallide ühendeid, tehissuhkrut ja -soola. Toidu puhul on kvaliteet alati tähtsam kui kvantiteet. Pigem osta kodumaist toitu turult, köögiviljadest ja puuviljadest eelistada pigem väiksemaid (neis on vähem keemiat), võimaluse korral kasvatada ise taimi. Arvatakse, et abi saab just neist taimedest, mis meie kodu lähedal kasvavad. Traditsioonilised toidud on tervislikumad ja toitu peaks ise valmistama, eelistatult kodumaisest mahedast toorainest. Mida mitmekesisem ja värvilisem toit, seda parem, seda rohkem vajalikke aineid organism saab ja seda tugevam on immuunsüsteem.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Suhtehoroskoobid


Reisihoroskoop üheks kuuks


Kahe inimese numeroloogiline analüüs ja kokkusobivus


Hundi kujuke: sodaliit


Kaelakee ja kõrvarõngad


Taro kaardid: Moon Magick (ainult kaardid)


Skulptuur: koer


Ripats: kaljukits


Seinakaunistus: bambus


Nukk Mona


Käevõru: lumiobsidiaan


Käevõru: turmaliin



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused