Kas tunned piltide järgi ära pastade liigid?
Loe edasiSilt: toit
Mälumäng: kui hästi tunned juustusorte?
Maailmas on rikkalikult erinevaid juustusorte. Aga kas tead, millise looma piimast neid valmistatakse? Pane oma teadmised proovile.
Loe edasi18. juuni – rahvusvaheline sushi päev
Rahvusvaheline sushi päev on iga-aastane sündmus, mida tähistatakse 18. juunil, pakkudes sushi austajatele võimalust nautida seda jaapani köögi ikoonilist rooga ning jagada oma kiindumust sushi vastu kogu maailmas.
Loe edasiKas teadsid, et kiivi koor on söödav?
Kiivi on tuntud oma magusa ja mahlase viljaliha poolest, kuid paljud ei tea, et ka selle koor on söödav. Kiivi koor on toitaineterikas ja võib olla suurepärane lisand igapäevasesse toitumisse.
Loe edasiToidu korralik mälumine aitab kaalu langetada
Toitumine ja kaalulangetamine on teemad, mis on paljude inimestele olulised teemad. Kuigi tervisliku kehakaalu saavutamiseks ja säilitamiseks on mitmeid lähenemisviise, on üks lihtsamaid ja sageli alahinnatud meetodeid toidu korralik mälumine.
Loe edasiMango toidulaual
Indiast pärit mangopuu on pistaatsia sugulane. Mango vili on suur ning võib olla ümmargune, piklik või neerukujuline. Õhuke sile koor võib olla kollakas, punakas, roosakas, rohekas, oranžikas.
Loe edasi5 reeglit, kuidas pärast trenni nälga vaigistada
Kui treenida rohkem kui tund aega korraga, siis vajab keha turgutust ka treeningu ajal. Kerge “laadimine” hoiab veresuhkru õigel tasemel ja stabiilsena, mis ei lase pärast füüsilist koormust näljatundel tekkida.
Loe edasiKuidas mõjutab kasvav ja kahanev Kuu ainevahetust?
Kuu mõjutab nii laste kui täiskasvanute meeleolu ja tervist, aga kõige tugevamalt mõjutab fertiilses eas naisi nende kuutsükkel.
Loe edasiSeemned toidus ja tervise tarbeks
Seemnesse on talletatud taime kasvamiseks vajalik elujõud, energia ja toiteväärtus. Puuviljade, marjade, ka paljude lillede seemned turgutavad tervist, ravivad haigusi, annavad toidule hea maitse.
Loe edasiJuust – imeline ja iidne toiduaine
Juust on valgu- ja rasvarikas toiduaine, mida valmistatakse lehma-, kitse- või lambapiimast. Juustu saadakse piima, koore või nende segu kalgendamisel ja pressimisel.
Loe edasi