Sõltuvuse salavormid

Inimesed on tänapäeval jõudnud sellisele tunnetustasandile, et on valmis omandama teadmisi läbi isikliku kogemuse. On olemuslik vahe, kas need kogemused võetakse endasse vaba tahtega või kellegi-millegi mõjutusel. Paljud on harjunud iga päev kanget kohvi jooma, magusat sööma, õlut “libistama”, suhtlusportaalides aega veetma, eneseunustamiseni arvutimänge mängima, iga päev ostlema või midagi muud tegema.

Kuidas mõjutavad sellised igapäevased süütuna näivad sõltuvused inimest?

Mõnda sõltuvust ühiskond taunib ja see on ohtlik (näiteks meelemürgid, alkohol, tubakas, psühhohuligaansus, ebaterve riskimisvajadus, ülesöömine). Teised on ühiskonnas aktsepteeritud ehk kohati isegi kasulikuks liigitatud (näiteks kange tee ja kohvi joomine, ravimid, nutisõltuvus, ostuhasart). Põhiline sõltuvuse tekitaja on see, et oma tunnetest ja vajadustest ei julgeta avalikult rääkida. Selle asemel tehakse midagi muud, mis on siis nagu asendustegevus. Ülesöömine võib olla kinnitunud sellest, et lapsepõlves premeeriti last ainult magusaga, pahateo eest jäeti maiustustest ilma. Täiskasvanuna lohutatakse ennast iga ebaõnne puhul sel juhul just magusaga.




Süütud sõltuvused on psüühilist laadi. Näiteks ostetakse kokku asju millegi kompenseerimiseks. Ostetakse asju, millega pole midagi peale hakata. Kui seda tehakse üle oma võimaluste, siis on see juba kurjast, sest tekitab inimesele probleeme. Kõigil esmapilgul süütuna näivatel sõltuvustel on oma äärmuslikud vormid.

Nutitelefon on tänapäeva ühiskonnas vajalik, aga kui ikka pilku enam selle ekraanilt üles ei saa, siis on asi käest läinud. Kui mees tegeleb rohkem oma auto kui naise ja lastega, siis ei ole hobi enam hea mõjuga. Inimene ei saa oma unistusi realiseerida teiste arvelt.




Sõltuvus on välja kujunenud siis, kui sellest ei suudeta enam mitte mingil tingimusel loobuda. Mida raskem on loobuda, seda suurem sõltuvus on. Kui suudetakse sõltuvust teadvustada, siis on sellest kergem loobuda või seda kontrolli all hoida. Sõltuvus võib olla seotud millega iganes, võimalusi on tohutult. Kui suudetakse nädal aega ilma kohvita hakkama saada, siis sõltuvust välja kujunenud ei ole. Aga kompensatsiooniks võib meeldima hakata hoopis kange tee või šokolaad.

Kas igast süütust sõltuvusest peab loobuma? See on pigem filosoofiline küsimus. Hea ja halva piir võib olla sisetunde küsimus. On olemas mingi mõistlik norm, mille ületamisel sõltuvus hakkab inimest “orjastama”. Samas on igal inimesel mingid pisikesed nõrkused või sõltuvused, millega ta end kriisiperioodidel hellitada saab. Liiga sirgeseljaline ja täiuslik natuur võib ühel päeval, kui “elulained” üle pea kokku löövad, lihtsalt murduda kas füüsiliselt või vaimselt.




Sõltuvuste tekkeks on olemas ka väljaspoolt teatud vaimne pressing või teadvusega manipuleerimine. See on traagiline hirm, mis saab, kui nii ei tee, nagu teised teevad või soovivad. Hirm blokeerib mõtlemisvõime, kuigi sisetunne ütleb inimesele, mis on tema jaoks parim. Alateadvuses on olemas tuleviku piirjooned, inimene tajub sellest vaid piiratud osa. Hingejõud on see, mis võimaldab olla kontaktis oma tegeliku olemusega, oma alateadvusega. Et hingejõudu kuhugi talletada, peaks inimene hoidma oma siseelu puhta üleliigsetest sõltuvustest, kinnisideedest, eelarvamusest, ahnusest, kurjusest jt. piiravatest omadustest. Alateadvusega on seotud inimese kompleksid, hirmud, kinnismõtted, kired, lootused ja ka sõltuvused (olgu varjatud või nähtaval kujul). Sisemonoloog (mediteerimine või mõtlus) võiks olla inimese igapäevane harjumus. See on vajalik iseenda tundmaõppimiseks ja alateadvusega kontaktis olemiseks.




Igasugune energia vibreerib, inimese maises võnkeulatuses on teised inimkehad, loomad, taimed, ümbritsevad esemed, isegi kivid. Inimene tõmbab ligi sarnast energiat, mis on temas endas olemas. Kõik on omavahel seotud. Kõik, mida inimene tegelikult õnneks vajab, on temas eneses olemas. Sisemine seisund määrab, kui õnnelik inimene tegelikult on. Elu toimib seestpoolt väljapoole, mitte vastupidi. Maailm on neutraalne koht, inimene vaid interpreteerib seda läbi iseenda. Sündmused, mis toimuvad, on neutraalsed, aga inimene ise liigitab need positiivseteks ja negatiivseteks. Nii on ta ise oma “õnne sepp” ja “õnnetuste” peamine põhjus ning ka oma sõltuvuste looja.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Sünnihoroskoop + Isiksuse analüüs hiina astroloogia järgi


Saatuse aastahoroskoop


Inimese isiksuse ja elutee skeemi põhjalik numeroloogiline analüüs (lühem kokkuvõtlikum variant)


Kristall: roosa kvarts


Kokkupandav lennuk - F-35 Lightning II


Kaelakee: kaksikute tähtkuju


Barbie nukk (HBV11)


Taro kaardid: Wisdom of the Hidden Realms Oracle (koos raamatuga)


Taskupeegel: Almond Blossom (Vincent van Gogh)


Kaelakee: ema ja tütar, roos


Nõude komplekt lastele (3-osaline)


Pehme mänguasi: dodo (20 cm)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused