Parfüümid internetist – kuidas valida õige lõhn?

Kommertsartikkel

Parfüümide ostmiseks pole vaja ilmtingimata poodi kohale marssida. Kui teada, millised on parfüümid, mida soovid ja millele peaks tähelepanu pöörama, on väga lihtne soetada õiged parfüümid internetist, ilma kodust lahkumata!

Internetist ostlemise ABC

Levinud on arvamus, et parfüümide soetamiseks peab minema poodi ning kõik lõhnad enda peal järgi katsetama. Tegelikult võib aga rohkest lõhnade nuusutamisest olla rohkem kahju, kui kasu. Ühel hetkel on parfüümipilves keeruline tunnetada, kuidas mingi lõhn sulle mõjub või meeldib.

Palju rohkem võib abi olla parfüümikirjeldustest, parfüümi ülesehitusest ning teabest, mis võivad lõhnu nuusutades meelest minna. Just seetõttu ei ole keeruline leida endale meeldivad parfüümid internetist ja parfüümide tellimine kodust lahkumata ära teha. Odavad parfüümid internetist on täiesti võimalik.

Millal soovid parfüümi kasutada?

Esimese asjana on hea mõte mõelda, milleks parfüümi otsitakse ehk mis olukorras ja mis ajal kasutamiseks. Suvisel ajal tugevnevad kõik lõhnad, kaasa arvatud parfüüm. Just seetõttu soovitatakse selleks ajaks kergemaid ning värskemaid aroome. Ning vastupidi – külmal ajal tõmbavad ka lõhnad oma intensiivsusega tagasi ehk sel ajal sobivad intensiivsemad ja rikkamad parfüümid.

Ei saa eirata ka seda, et esimesena püüab pilku välimus ning parfüümide müük internetis ei ole erand. Üldine reegel on see, et rangemate vormidega ja ka peenelt kaunistatud pudelites on reeglina klassikalisemad aroomid. Pudelid, mis on aga omanäolisema välimusega, peidavad endas tihtipeale ka omanäolisemaid ja eksperimenteerivaid lõhnasid.

Lõhnade püsimise spikker

Enamus lõhnad ja parfüümid ei jää silma vaid oma nimega, vaid nende juurde kuulub ka kahe- või kolmetäheline kombinatsioon: EDC, EDT, EDP või PP. Nende lühendite selgeks tegemine aitab mõista, mida parfüümilt oodata, sest just neist sõltub, kui intensiivsed lõhnad ja parfüümid on ning kui kaua üks või teine püsib.

EDC, tuntud ka kui “kölnivesi”, märgib võrdlemisi kerget parfüümi, milles on aromaatseid ühendeid minimaalselt ning mis püsib nahal reeglina kuni kaks tundi. EDC on eriti levinud just meeste parfüümides.

EDT ehk “tualettvesi” on pisut kõrgema aromaatsete ühendite sisaldusega – 5-15%. Tänu sellele on ka lõhna kauem tunda, enamjaolt kuni neli tundi.

EDP parfüümi aromaatsete ühendite sisaldus on 10-20%, sobides seega paremini olukordadesse, kus soovitakse intensiivsema lõhnaga tulemust. Mõtle õhtusele ajale ning jahedamatele aastaaegadele. See püsib nahal umbes 3-5 tundi.

Ja viimaks, parfümeeria tippklass PP, kus on aromaatseid ühendeid lausa 15-40%! Tänu sellele on PP märkega parfüümid ka kõige intensiivsemad ja püsivad nahal kuni kuus tundi, olles sellega kõige vastupidavam.

Aroominootide püramiid

Parfüümi valides on järgmine väljend, mille otsa satud, aroominoodid. Aroominoote on lihtne kujutada ette püramiidina, mis jaguneb kolmeks: tipu-, südame- ning põhinoodid. Just tänu nootide kombineerimisele ja sujuvale üleminekule moodustuvad unikaalsed ja omapärase lõhnaga parfüümid.

Tipunoodid on need, mida tunneme esimesena, ehk otsus tehakse tihtipeale sellele toetudes. Samas, tipunoodid püsivad kõige lühemalt, paar minutit kuni pool tundi. Tipunootideks on reeglina erinevad lillearoomid nagu gardeenia, nelk või lavendel ning ka kaneel, seeder või ürdid.

Südamenoodid on püramiidi järgmine tase. Olles täidlasemad ja moodustades parfüümist suurema osa, püsivad need ka tunduvalt kauem. Nagu saab nimest järeldada, võib nentida, et südamenoodid on omal moel parfüümi tuumaks ning need jäävad püsima ka siis, kui endast hakkavad märku andma põhinoodid.

Põhinoodid on püramiidi põhjaks ja püsivad kõige kauem. Kuna aga nende ilmumiseni läheb aega – alles pärast tipu- ja südamenoote – võivad põhinoodid jääda kahe silma vahele ja seda eriti siis, kui toetuda ostuotsuse tegemisel vaid oma ninale. Põhinoodid aitavad parfüümi fikseerida. Tihtipeale on põhinootideks valitud pigem magusamad toonid, mida omakorda täiendatakse vürtsikamate aroomidega.

Parfüüme saab jaotada ka selle järgi, mis noodid on ülekaalus. Need rühmad ei ole aga parfüümimaailmas identsed. See tähendab, et eri tootjatelt parfüüme soetades heida pilk ka sellele, kuidas nemad parfüüme jaotavad.

Lõhnade mitmekülgne maailm

Lillelõhnad on ühed populaarsemad ja nagu arvata, loetakse siia alla erinevad lilled – jasmiin, lavendel, nelk, roos jne. Lillearoomid on paljude jaoks mängulised ning kutsuvad, meenutades noorust ja armastust.

Idamaiste lõhnade tunnuseks on muskus ja soojad puidused lõhnad. Saladuslikkus ja sensuaalsus on terminid, mis käivad kaasas selle kategooriaga. Mõnikord võivad sama noodid olla ka puidutoonide nimetuse all.

Puuviljased ning just tsitrusviljade noodid on hinnatud aktiivsete inimeste poolt, kes soovivad värskust ja energiat, mida need lõhnad kipuvad ka kandma.

Nagu näha, on parfüümid märkimisväärselt erinevad – toonid, intensiivsus, tajutavus. Seetõttu on hea mõte omada erinevaid parfüüme, et igas olukorras oleks olemas sobilik valik. Odavad parfüümid internetist on sama kvaliteediga, kui poest ostes, ent palju kergem ning kiirem on saada ülevaade erinevatest võimalustest ja pakkumistest. Parfüümide müük internetis on reeglina odavamate hindadega, kui tavapoodides, ka siis kui sooviks on originaal parfüümid. Lisaks on parfüümide tellimine kiirem. Miks siis mitte oma rahakotti säästa? Ja kui peaks ka selguma, et parfüüm ei ole siiski meelepärane, on tihtipeale võimalik see tagastada ja valida mõni muu parfüüm.



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused