Mida lapsed vajavad?

Lapse sünnipäraselt kaasasaadud iseloomuomadused on aktiivsus, rütmilisus (näljatunne, uneaeg, toitmisviis jne.), lähenemine ja eemaldumine, uutesse asjadesse suhtumine, kohanemiskiirus, reageerimistugevus, valulävi, meeleolu laad, mängulisus, südamlikkus, rõõmsameelsus, sõbralikkus, häireks valmisolek, tähelepanu kestus ja pidevus. Laps reageerib sündides väga erksalt ema tunnetele, väljendab oma vajadusi väga selgelt. Lapsega on kergem hakkama saada, kui ta tundeakud on laetud, siis on ta nagu peegel, mis peegeldab tundeid tagasi, peegeldab ka armastust tagasi. Pilgukontakt aitab vastsündinud lapsel ja imikueas suhelda, eriliselt lähedase kontakti loob ema ja lapse vahel rinnaga toitmine.




Lapse põhiolemus, mõtteviis, jutustiil ja muud tähtsad iseloomujooned, kujunevad välja viiendaks eluaastaks. Tõeline väärtus iga lapse jaoks on omada kedagi, kes armastab tingimusteta, jagamatu tähelepanu on iga lapse eluline vajadus. Sellest sõltub tema ettekujutus endast ja sellest, kuidas maailm teda tunnustab. Laps tunneb end kaitsetult, kui kõik muu on vanemate jaoks temast tähtsam. Tema vaimne ja emotsionaalne areng on siis tugevalt häiritud. Selline laps ei leia endale lastekollektiivis sõpru.

Tüdrukud, kel ei ole kontakti oma isaga, on dramaatilised ja liiga jutukad, saavad varaküpseks, püüavad teisi ära kasutada või lasevad ennast ära kasutada. Poisid, kel puudub oma emaga hea kontakt, ei oska suhteeluga toime tulla, ei õpi naisi austama. On vaja leida aega lapsega kahekesi olemiseks ja seejuures iga lapsega eraldi. See võib olla päevas mõni lühike hetk, aga jagamatult just selle konkreetse lapse jaoks pühendatud. Kõik räägivad, et armastavad lapsi, aga ilmselt on kogu inimkonda lihtsam armastada, kui üht inimest tõeliselt ja isetult.




Lastearmastus ei ole päritav ja pole ka leitud geeni, mis oleks sellega seotud. Ilmselt on see päritud perekonnalt, inimene saab selle päranduseks oma vanematelt ja suhtlemisel õdede-vendadega, perekonna sõbralikest sidemetest teiste perekondadega. Arvatakse, et just ema ja lapse tihe kontakt peale sündi soodustab lapsearmastuse tekkimist loomulikul teel. Laps püüab ka oma mängudes matkida peremudelit, mida ta tunneb ja teab. Lapse füüsiline areng aitab sotsialiseerumisele kaasa. Väärtuste kujunemist ja aktsepteerimist mõjutab hingeline areng. Mida noorem ja väiksem on laps, seda rohkem tahab ta olla koos emaga, mida suuremaks ta kasvab, seda rohkem vajab ta ka isa tuge. Kui laps ei saa piisavalt ema lähedust, võib temast kasvada mittekontaktne laps.

Väikesed lapsed vajavad hellitamist, kallistusi, kaissu võtmist, sooja suhtlemist. Juba suhtlemine veel sündimata lapsega loob sooja sideme vanemate ja lapse vahele. Vastsündinu tunneb ära oma ema hääle (ilmselt ka isa hääle, kui on seda kuulnud). Iga laps vajab eelkõige oma vanemate tingimusteta armastust ja turvatunnet, enda aktsepteerimist ja tunnustamist vanemate poolt sellisena nagu ta loodud on. Laste kasvatamises on ühed vanemad andekamad kui teised ja ka võimalused on erinevad. Laste kasvamise aeg on ka vanemate endi jaoks suur õppimise ja arenemise aeg. Selle protsessi kõige olulisemad faktorid on armastus ja turvatunne.




Šotimaal Guthrie lossis on leitud kiri tundmatult autorilt, mis räägib nii:

Kui laps elab erapooletuses, õpib ta õiglust.

Kui laps elab arvustamises, õpib ta hukka mõistma.

Kui laps elab kindlustundes, õpib ta uskuma.

Kui laps elab vaenulikkuses, õpib ta võitlema.

Kui laps elab heakskiidus, õpib ta endale meeldima.

Kui laps elab häbis, õpib ta end süüdi tundma.

Kui laps elab julgustamises, õpib ta enesekindlust.

Kui laps elab naeruvääristamises, õpib ta häbenema.

Kui laps elab sallivuses, õpib ta kannatlikkust.

Kui laps elab tunnustamises ja sõpruses, õpib ta leidma armastust ilmas.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Horoskoop mehele + aastahoroskoop mehele


Armastuse karma + armastuse- ja seksihoroskoop


Kuu horoskoop ja numeroloogia analüüs


Ripats: mahagonobsidiaan


Taro kaardid: Urban Crow Oracle (koos raamatuga)


Taldrikud (27 cm) (4 tk)


Taro kaardid: Sacred Traveler Oracle (koos raamatuga)


Käevõru: kuukivi


Kauss - Villeroy & Boch


Padjakate 45 x 45 cm (4 tk)


Skulptuur: tütarlaps ja koer


Skulptuur: noodid



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused