Kas kaardi tõmbamine on vaid tobe juhus?

Tõmmatud kaardi vastuse suvalisus tundub absurdne ja mõttetu juhus. Vastuse tegelik allikas peitub aga selles, mis on juhus? Antiikne veendumus ja oraaklite arusaam näeb juhuses midagi tähendusrikast. “Juhust ei ole olemas” on täpses määratluses küll väär, aga tegelikult tahetakse sellega öelda, et ei ole mõttetut juhust. Juhus on midagi, mis saab inimese osaks ettenägematult. Esialgselt nähti selles vaid jumalikku sekkumist.

Inimesele, kes tähelepanelikult oma alateadvuse sisendusi uurib, on juhuslikud seigad tähenduslikud. Kahtlus tekib sellest, et mitu korda järjest kaarte tõmmates tuleb peaaegu alati erinev kaart. Seda võib põhjendada kui kahtluse välistamist. Irratsionaalse maailma väljundid (unenäod, ended, nägemused jms.) ei ole ratsionaalsete vahenditega mõõdetavad.




Ratsionaalne maailm peab juhust ebasoovitavaks “rahurikkujaks”, mis tuleks täielikult välistada. Irratsionaalses maailmas on juhus aga tähtis ja väljendusrikas. Kaarte tuleb panna alati ilma välismõjude segava faktorita ja uudishimulike silmade eest varjatult, tulemust ei saa mõõta ratsionaalse maailma vahenditega. Irratsionaalses maailmas ei tõesta fakt, et sama kaardi tõmbamine enamikul juhtudel pole korratav, mitte midagi. Samas on olemas oht muutuda paranoiliseks, kui kõiges iseendaga seonduvat nähakse. Kui kõik ongi tähendusrikas, mida elus kogetakse, siis kõigi juhtumiste tähtsust ei suuda inimene “põhjani” tunnetada.

Kui lähtuda sellest, et inimest juhivad teadvustamata valdkonnast tulenevad jõud, siis võiks juhuslikult tõmmatud kaardi tõlgendamist pidada dialoogiks teadvustatud ja teadvustamata maailma vahel, kuna kaartide nõuanded tulenevad alateadvusest. Selline taust võimaldab tunnetada kaartide poolt antud sõnumeid keerulise, ainulaadse ja rikkaliku allikana enesetunnetuses. Kes vaatleb seda teadvustamata valdkonda kui mingit maagilist imedemaad, mida tohib ekspluateerida oma võimuiha, rahahimu või naiivsete õnnelootuste rahuldamiseks ja püüab elu ebameeldivamaid külgi vältida iga hinna eest, sel tuleb varem või hiljem pettuda. Teadvustamata ja teadvustatud maailma tasakaalu rikkumine omakasu taga ajades toob kaasa destruktiivsed tagajärjed.




Kaartide sümbolid näitlikustavad seda, mis ulatub sügavamale kui sõnad ja mõistus. Selliseid esoteerilisi teadmisi on hämmastavalt sarnaselt kasutanud kõik vanad kultuurid, neist teadmistest tulenevad ka maailma religioonidele esmased “juured”, mille keskmes on inimese elutee ja surma küsimused. Salateadmised põhinevad võrdsetel vastanditel, sest ei saaks tunnetada head, kui poleks halba ega märgata päeva, kui poleks ööd. Me ei märkakski, et elame, kui poleks surma. Tervikliku inimese suured osad asuvad teadvustamatult peidus ja on tema väära käitumise peamiseks “allikaks”. Inimese teadvus kogeb neid osi puuduva või võõrana ja teadvustab alles ajapikku. Inimese elutee kõige tähtsam ülesanne on need osad endale teadvustada ning enda isiksusse integreerida.

Eluteed vahendavatel Suure Taro 22 kaardil on sügav esoteeriline sisu, mille mõistmisel saab tõhusat abi eluteel orienteerumiseks. Taro Narr ehk Jokker on ainuke kaart, mis on “ellu jäänud”, ülejäänud on sümbolid. Suur Taro jutustab inimese eluteest: ühekohalised kaardid 1-9 peegeldavad arenguprotsesse, elu põnevam osa kajastub kaartidel 10-18 ja viimased 3 näitavad elutee eesmärki, Narr (Jokker) kujutab inimest ennast. Neljast mastist koosnev Väike Arkaan tegeleb rohkem igapäevaste küsimustega.




Mida võib kaartidelt küsida?

Kaartidelt võib küsida mingi asja või arenguprotsessi seisundi, tulevaste arengute, probleemide lahendamise ja eesmärkide saavutamise, arenguprotsesside põhjuste, “telgitaguste” ja tagajärgede, parima otsuse või toimimisviisi kohta mingis olukorras. Küsida võib ka iseseisvalt omandatud kogemuste kohta ja mistahes tõsiseid igapäevaelu puudutavaid küsimusi. Esitada ei tohiks küsimusi, mille vastust ei olda valmis kuulma. Kaart ei saa anda vastust “jah” või “ei”, mistõttu ei tohiks küsida “kas…?” küsimust. Kaardid kujutavad teemat piltlikult, aga nad ei saa anda aadresse, telefoninumbreid, kuupäevi, kellaaegu, meditsiinilist diagnoosi. Lõplikku otsust kaardid küsija eest iialgi ei langeta, näitavad vaid seoseid ja suundumusi antud hetkeolukorras.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Saatuse analüüs + saatus-tulevik horoskoop


Partnerlushoroskoop


Saatuse analüüs + saatus-tulevik horoskoop


Kristall: tiigrisilm


Taro kaardid: Sacred Spirit Reading Cards (koos raamatuga)


Õun: unakiit


Disainkauss


LED küünlad (2 tk)


Seinapilt lõuendil või kapal: päikeseloojang


Skulptuur: muusik


Seinakell


Kausid (5 tk)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused