Majade kujundid ja linna feng shui

Vaatamata oma praktilisele sisule, on feng shui teooria teatud mõttes paljudele inimese ja keskkonna, tänapäeva ja mineviku sasipundardele lahenduseks. Inimene on imelises seoses looduskeskkonnaga ja reageerib selle igale muutusele. Kõik siin maailmas pulseerib elu rütmis ja iga asi või ilming mõjub teisele samalaadsele. Inimene allub keskkonna headele ja halbadele mõjudele, mistõttu feng shui eesmärgiks ongi taastada keskkonna harmooniat ja tasakaalu ning parandada seeläbi inimsaatust. Selle teooria järgi tuleb inimesel hoolitseda oma keskkonna eest, sest selles on tema edu ja õnne allikas.

Ammustel aegadel sõltus inimene loodusest täielikult ja õppis seda jälgima ning maa loovate või lõhkuvate jõududega toime tulema. Hiinlaste vanasõna on: “Kes juhib vett, see juhib riiki!” Põhjas, kust puhub külm tuul, tuleb künkaid ja puid kasutada kaitsena. Hiinlased on veendunud, et maja tuleb rajada poole künka peale suunaga lõunasse, sest siis on võimalik saada maksimaalselt päikeseenergiat.




Hoonete ja tubade mitmekesisuses on osad kujundid eelistatumad kui teised. Kõige õnnestunumad kujundid on täisnurksed, ruudud ja isegi ringilaadsed. Väike aed enne maja, siseõu või korsten aitavad qi energial paremini majja siseneda.

Milline vahe on paneelmajal ja talumajal?

Puidust talumaja on nagu elusolend, sest puit laseb majal perioodiliselt hingata. Puitehitusest lähevad läbi kõik kiirgused, mistõttu puidust maja on tervislik maja. Esialgu ehitati ka kivimaju õigesti. See oli siis kui betooni armatuurid ühendati omavahel ja halb mõju suunati põhja suunas maandusena majast välja. Hiljem see paneelmajade ehitamisel unustati. Paneelidevaheliste ühenduskohtade läbiroostetamine võtab aega umbes 30 aastat, pärast seda muutuvad majad ohtlikuks. Linnas mitmekorruselises majas tõuseb maa kiirgus alt ülespoole (umbes VII korruseni). Kahjuliku kiirguse puhul saavad ülemised vähem halba kiirgust, aga kui tegemist on kasuliku maaenergiaga, siis võtavad alumised korrused selle ülemistelt ära. Kui vaadata maastikku, siis jõgi või veekogu elumajast lõunas on hea, eriti kui maastik langeb lõuna poole jõe suunas. Kärestik (igasugune liikuv vesi) tähendab laetud vett. Negatiivsesse paika koduaias võib asetada kivikuju, mis kahjuliku energia endasse kogub.




Veekogud ja jõed on ka linnamaastikus väga tähtsad. Heaks kohaks loetakse maja asetust vete kokkujooksul (jõgi jookseb järve või merre). Tiigi, järve või jõe kaldal on samuti hea asend. Uue kaevu või isegi uute akende panemine majale võib energeetikat muuta halvemaks. Erkroheliste taimedega ühel liinil olevad majad on hea energia kaitse all. Majale liiga lähedale istutatud puud aga võivad energeetikat lõhkuda. Parem on maja asukoht teest kaugemal. Halvim koht maja jaoks on ummiktee lõpp. Välisukse eest ei tohiks tee minna otse, energia voolab majast välja liiga kiiresti. Kui majast väljuv tee laieneb tänava suunas, on see hea variant. Ka naabermajad võivad varjata valgust ja võtta energiat ning mõjutada seeläbi üldist heaolu. Energeetikat parandab maja ees valgustus ja taimed. Ebasobiva majakuju võib mingi loodusliku objektiga tasakaalustada. Tuulekellad aitavad hajutada halba energiat. Kui krunt on suur, siis peaks tagakülg olema veidi kõrgemal. Väike krunt peaks olema tasapinnaline. Krundi kuju võib plaani vaadates isikustada ja asetada krundile midagi kujult sarnast selle krundi kujule. Halva mõjuga on kalduksed või laed hoonetel. Seda saab parandada samuti taimedega.




Aknad, mis avanevad sisse või välja on eelistatumad kui üles-alla avanevad. Ukse ja akna suhe väljendab vanema ja lapse suhet. Uks (vanema suu) ja aken (lapse suu), suuremate akende puhul muutuvad lapsed sõnakuulmatuks. Üks aken toal on hea, rohkem tekitab liiga palju erimeelsusi, samuti liiga lai aken. Kui lai aken koosneb väikestest sektsioonidest, siis on see hea. Ukse kohal iga kord avanemisel helisev kelluke aitab parandada energeetikat. Maja õige vorm võimaldab elanikele piisava sissetuleku ja pikaealisuse. Väike esik sissekäigul, mis moodustab nagu ninataolise kuju eendudes fassaadist tundub ohutu, aga ei lase qi energia juurdevoolu, võib tekitada rahalisi raskusi. Nooletaoline naabermaja nurk võib ähvardavalt mõjuda maja elanikele, mille suunas mõjub. Harmoonia taastamiseks aitab puu istutamine või veesilm seal vahel. Probleemide allikaks võivad olla U- ja L-kujulised planeeringud.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kas sobime kokku?


Inimese numeroloogiline sünnitabel + Sünniratta kood


Töö ja raha aastahoroskoop


Taldrikud (21 cm) (3 tk) - Villeroy & Boch


Käevõru: oonüks ja malahhiit


Nukk Lucia


LED küünlad (3 tk)


Padjakate 45 x 45 cm (2 tk)


Tassid (3 tk) - Villeroy & Boch


Taro kaardid: The Psychic Tarot for the Heart (koos raamatuga)


Seinapilt lõuendil või kapal: talv rabas


Seinakell



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused