Aleksandri kook

Aleksandri kook on tõeliselt nostalgiline plaadikook. Kaunistamiseks saab kasutada erinevaid mustreid ja toiduvärve.




KOOSTISAINED

TAIGEN:
100 g võid
30 g tuhksuhkrut
1 sidrun (sidrunikoor ja 1 spl sidrunimahla)
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna

TÄIDIS:
200 g moosi (vaarika, mustika, jõhvika vms.)

GLASUUR:
150 g tuhksuhkrut
1 spl vett
1 spl sidrunimahla
soovi korral 1 tilk toiduvärvi




VALMISTUSJUHEND

1. Taigna valmistamiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga korralikuks vahuks. Lisa sidrunimahl ja -koor ning muna. Sega ühtlaseks.

2. Sõelu jahu ja sega küpsetuspulbriga. Lisa segule. Sega taignaks. Pane taigen toidukilesse ning aseta 1 tunniks külmkappi.

3. Rulli taigen küpsetuspaberil 25×35 cm suuruseks ristkülikuks. Pane ahjuplaadile ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

4. Võta taigen ahjust ja lõika koheselt taigna servaks sirgeks.

5. Kui taigen on jahtunud, lõika koogipõhi kaheks võrdseks ristkülikuks.

6. Määri moos põhjale ning tõsta teine põhja pool esimese peale.

7. Valmista glasuur. Selleks sega tuhksuhkur vee ja sidrunimahlaga.

8. Eralda 1 spl glasuuri ning lisa 1 tilk toiduvärvi.

9. Määri toiduvärvita glasuur koogile.

10. Tordipritsiga lisa toiduvärviga glasuur koogile sobiva mustrina. Puutikuga võid mustrit veidi laiali ajada.

11. Aseta kook paariks tunniks külmkappi, et glasuur taheneks ja moos saaks kooki imbuda.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kõige olulisem karma sünnitabeli ja nimetabeli järgi


Kuuhoroskoop (päevade lõikes)


Sünnihoroskoop + horoskoop naisele


Vaas


Skulptuur: krokodill


Käevõru


Kaelakee: Rudraksha Mala helmed


Seinapilt lõuendil või kapal: Keila juga


Taro kaardid: The Fountain Tarot (koos raamatuga)


Kõrvarõngad


Kristall: kuukivi


Taldrikud (6 tk) (28 cm)

Seotud postitused