Nimepäevade traditsioon

Nimepäevade tähistamise traditsioon on levinud peamiselt Euroopa riikides. Ka Ameerika Ühendriikides on see teatud määral kasutusel, kuigi pole eriti levinud. Ühtset nimepäevade traditsiooni maailmas pole välja kujunenud, mistõttu tähistatakse seda erinevates riikides vägagi erinevalt.




Nimepäevade traditsioon on alguse saanud katoliiklikus ja ortodoksses maailmas, kus tähistati erinevate pühakute päevi. Sellest hakkaski arenema nimepäevade traditsioon, kui pühakutega sama või sarnase nimega inimesed tähistasid pühaku nimega päeva ka kui oma nimepäeva.

Päevasid on erinevate nimedega seostatud juba varemgi. Näiteks Vanas-Kreekas olid päevad seotud jumalatega. Samas sellest ei kujunenud välja sellist nimepäevade traditsiooni, nagu me seda tänapäeval tunneme.




Nagu juba eespool sai mainitud pole nimepäevadel kindlaid traditsioone. Mõnel maal peetakse nimepäeva sama oluliseks kui sünnipäeva (näiteks Kreeka), mõnes riigis pole see aga üldsegi nii oluline, hea kui nimepäevalisele head nimepäeva soovitakse.

On olemas ka mitmeid riike, kus nimi esineb nimepäeva kalendris mitu korda. See aga ei tähenda, et inimene saaks nimepäeva kaks korda tähistada. Sellisel juhul tuleb tal tähistada seda nimepäeva, mis on lähemal tema sünnipäevale.




Ka Eestis on hakatud nimepäeva järjest rohkem tähistama. Kui mõnes riigis tähistatakse nimepäeva kingituste ja peoga, siis Eestis jääb see veel praegu õnnitluskaardi või õnnitluste tasemele. Eks aeg näitab, kui oluliseks nimepäevad Eestis kujunevad.

Kasulikke viiteid:

Nimepäevade kalender





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku?


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Kaelakee: shungiit


Vaagnad (2 tk)


Pendel: tiigrisilm


LED küünlad (3 tk)


Kaelakee: skorpion


Multitööriist: 11-osaline


Õun: mäekristall


Kaelakee: obsidiaan


Kõrvarõngad: vähk



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused