5 jahutavat smuutijooki, mida blenderis valmistada

Kommertsartikkel

Miski ei aita oma hommikut paremini alustada, kui maitsvad smuutid.Smuutide valmistamine kodus on üks lihtsamaid asju, kuna saate kasutada kõiki komponente, mis teil külmkapis või sahvris olemas on, lisades need blenderisse.

Valige endale kvaliteetne blender smuutide valmistamiseks siit!

Kui kaua smuutid säilivad?

Smuutid säilivad külmkapis tavaliselt 1-2 päeva. Te võite märgata, et smuuti vedelik eraldub, kuid sellest pole hullu – saate smuuti uuesti kokku raputada või uuesti segada.

Smuuti säilitamiseks on võimalus ka seda külmutada. Lisage smuuti näiteks jääkuubikute vormi, kui smuuti on külmunud võite valminud kuubikud lisada läbipaistvasse suletavasse kotti ning seal säilivad need kuni 3 kuud.

Kui tekib smuuti isu, sulatage umbes tund aega oma kuubikuid klaasist tassis. Lõpptulemuseks on tervislik ja jahutav smuuti.

Millises järjekorras komponente smuutisse lisada?

Smuutide tegemisel on oluline ka komponentide järjekord, selleks koostasime teile listi, mis järjekorras võiksite komponente blenderisse lisada:

Esimesena lisa vedelik – alustage kõigepealt vee, piima, kookosvee, kookospiima lisamisest oma blenderisse. Vedeliku lisamine aitab teistel koostisosadel palju kiiremini seguneda.

Teisena lisage pehmeid puuvilju ja marju – vedeliku sisse lisage spinat, lehtkapsas ja teisi pehmeid puuvilju, samuti värskeid marju.

Kolmandana külmutatud koostisosad või jää – lõpuks lisage kõvad köögiviljad, külmutatud puuviljad või jää.

Kui soovite oma smuutisse lisada erinevaid segusid ja pulbreid, võite seda teha siis kui teie smuuti kõik komponendid on omavahel juba segunenud.

Valige endale kvaliteetne köögitehnika eriliselt soodsa hinnaga Kaup24 veebipoest!

Smuutid on sobilikud tervele perele ning parim on neid tarbida suvisel ajal, kui soovite midagi tervislikku, külma ja värskendavat. Jagame teiega 5 tervislikku smuuti retsepti, mis maitsevad hästi ning mida on kiire ja lihtne valmistada.

Maasika-mustika smuuti

Kõige lihtsam viis vitamiine tarbimiseks on tervislike smuutide kaudu. Need hoolitsevad organismi hea toimimise eest ning annavad teile vajalikku energiat kogu päevaks.
PS! Kui soovite, et smuutijook oleks eriti jahutav, kasutage külmutatud marju ja veidike rohkem vedelikku.

Koostisosad:
1 banaan
1 keskmine õun
1 klaas maasikaid
1 peotäis mustikaid
1 klaas vett või piima(võib olla ka taimne piim)

Smuuti valmistamine:
Lisage kõik koostisosad blenderisse ja blenderdage umbes 1 minut, kuni segu on ühtlane.

Lemmiksmuuti kogu perele

Tervislik ja täisväärtuslik smuuti kogu perele. Kas usute, et smuuti sisse saab väga lihtsalt ära peita rohelise spinati nii, et teie laps isegi sellest aru ei saa? Tehke proovi. Siin on üks maitsev retsept, mis maitseb tõenäoliselt kõikidele vanematele ja nende pisipõnnidele.

Koostisosad:
1/2 mangot
2 kiivit
peotäis kaerahelbeid
1 peotäis külmutatud kirsse
1/2 avokaadot
1/2 klaasi vett

Smuuti valmistamine:

Lisage kõik koostisosad blenderisse ja blenderdage umbes 1 minut, kuni segu on ühtlane. Smuuti peale võite lisada vaarikaid, mandlilaaste või müslit.

PS! Kui soovite, et smuutijook oleks eriti jahutav, kasutage külmutatud puuvilju ja veidike rohkem vedelikku.

Valgurikas smuuti

Värskendav valgurikas smuuti on suurepärane viis kaalu kontrolli all hoidmiseks. Smuuti annab teile täiskõhutunde pooleks päevaks ning toetab tervisliku veresuhkru taseme hoidmist. Samuti aitab valgurikas smuuti kontrolli all hoida päeva jooksul tekkivaid isu hooge.

Koostisosad:
½ tassi mustikaid
1 väike banaan
1 spl maapähklivõid
1 klaas mandlipiima
veidike kaneeli

Smuuti valmistamine:

Lisage kõik koostisosad blenderisse ja blenderdage umbes 1 minut, kuni segu on ühtlane.

Soeta endale sobilik blender Kaup24.ee e-poest ning säästa ühtlasi nii raha kui aega!

Topelt jahutuse saamiseks võite smuutis kasutada külmutatud marju.

Hommikusmuuti

Maitsev ja värskendav hommikusöögismuuti, mis sisaldab haiguste vastu võitlemiseks vajaminevaid antioksüdante (mustikad), asendamatuid rasvhappeid (chia seemneid) ja erinevaid kiudaineid (kaerahelbed). Eriti mõnusa jahutuse annab smuutile külmutatud banaanid – proovige kindlasti!

Koostisosad:
2 küpset banaani
5 spl täisterakaerahelbeid
1 tass külmutatud metsmustikaid
2 klaasi mandlipiima

Smuuti valmistamine:
Lisage kõik koostisosad blenderisse ja blenderdage umbes 1 minut, kuni segu on ühtlane.

Peedi ja vaarika smuuti

Ekstreemne, kuid ülimalt värskendav peedi vaarika smuuti sobib nii hommikuks, kui ka õhtuks.

Koostisosad:
½ toorest peeti, pestud ja kooritud
1 keskmine õun
1 klaas külmutatud vaarikaid
3-4 spl kookospiima
1 klaas vett

Smuuti valmistamine:
Lisage kõik koostisosad blenderisse ja blenderdage umbes 1 minut, kuni segu on ühtlane.

Kui tervislikud on smuutid?

Smuutid on üha levinumaks asenduseks tavalisele tahkele toidule, kuna neid on nii lihtne ja kiire valmistada, siis sobivad need eriti hästi vahepaladeks kiire elutempo kõrvalt.

Smuutide tervislikkus oleneb komponentidest, millest smuuti tehtud on. Te võite mahutada oma smuutisse korraga hunniku spinatit, maasikaid, banaani, mustikaid ja chia-seemneid. Selle klaasitäiega saate te kätte poole oma päevasest puu- ja juurvilja kogusest, lisaks on see ka väga tervislik. Kui lisate oma smuutidesse rohkelt näiteks suhkurt ja maitsesiirupeid, ei ole enam smuuti nii tervislik.

Samuti pidage meeles, et juues smuutisid tarbite te suure tõenäosusega rohkem puu- ja juurvilju kui neid tervena süües. Ühe smuutiga tarbite te näiteks sama palju kaloreid, kui juues ära ühe suure latte koos siirupi ja lisanditega. Samuti kodus smuutisid tehes, joote te selle ära paari minutiga selle asemel, et võtta endale aega ja süüa päeva jooksul terveid puuvilju. Ning seetõttu sööte te suurema tõenäosusega puuvilju liialt palju. Seetõttu on soovitav blenderisse lisada täpselt nii suuri koguseid, et oleksite võimeline need ka ükshaaval ära sööma.



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused