Tunne ennast hommikul tööle minnes reipana

Enamikel inimestel puudub võime hommikul tõustes koheselt erksalt ja energiliselt tegutsema hakata. Igaüks on leidnud enda jaoks viisi, kuidas hommikuse väsimusega toime tulla ja ennast tööpäevaks vormi ajada. On aga olemas lihtsad viisid, kuidas oma hommikust virkust parandada. Nendest meetoditest selles artiklis juttu tulebki.




Venitusharjutuste tegemine

Venitusharjutuste tegemine pärast hommikust ärkamist aitab organismil kiiremini kohaneda. Venitusharjutusi ei tohi aga teha liialt palju, sest lihased pole selleks veel valmis. Rahulikud harjutused tagavad parima tulemuse. Harjutuste tegemine aitab vältida ka võimalikku lihaste kangust, mis vahetevahel inimest pärast ärkamist vaevab. Tee niisiis pärast ärkamist mõned harjutused, mille kestvus võib piirduda 1-2 minutiga.

Võimlemine

Kui venitusharjutuste tegemine peaks toimuma koheselt pärast voodist tõusmist ja see on lühiajaline, siis võimeline võiks toimuda veidi aja pärast ületõusmisest. Leia hommikuti aega vähemalt 5-10 minutit võimlemiseks. See aitab tagada parema vereringe ning enesetunde. Pea meeles, et hommikuse võimlemise eesmärk ei ole mitte kaloreid kulutada, vaid lihased ja organid tööle saada.




Väldi liigset kohvi joomist

On teada tõsiasi, et kohvi aitab hommikuti paremini tõusta, kuid liigne kohvi joomine toob kaasa vastupidise efekti. Seda küll mitte kohe, vaid keskpäeva paiku. Niisiis, kui hommikul liialt palju kohvi jood, võid ennast tunda keskpäeva paiku kurnatuna ja väsinuna. Hommikukohvi peaks piirduma ühe tassiga.

Joo vett

Magades inimene higistab, mistõttu kaotab organism üsna märkimisväärse koguse oma veevarudest. Mõne klaasi vee joomine pärast ärkamist aitab stimuleerida närvi- ja seedesüsteemi. Vesi, mida hommikuti esimese asjana juua, peaks olema toasoe. Mida paremini on organism veega varustatud, seda paremini suudab ta toime tulla stressiga.




Jälgi oma uneaega

Uneaja planeerimine on inimesele väga oluline. Seepärast jälgi seda, et läheksid magama ja ärkaksid samadel aegadel. Sinu organismile on selline stabiilsus oluline. Mida paremini suudad enda jaoks nö. uneaja rutiinsuse välja töötada, seda värskemalt ennast hommikul ärgates tunned.

Mahe muusika

Äratuskella helin (mobiiltelefoni hääl vms.) võib olla ehmatav. Mõningatel päevadel võib just äratuskella helin tekitada inimeses hommikul pingeid ja ärevust, mis käib kaasas terve päeva. Parim tulemus ärkamisel oleks see, kui äratuskell oleks maheda heliga. Mobiiltelefoniga ärkajatel on võimalus panna äratushelin järk-järgult valjenevana, mis on samuti suurepärane viis pingete tekkimise vältimiseks.




Enne magamaminekut lülita välja arvuti ja teler

Enne kui magama lähed lülita aegsasti välja teler ja arvuti ning muud seadmed, mis tekitavad eredat valgust. Ere valgus ei võimalda ajul puhata, mistõttu on inimesel raske päevasündmustest välja lülitada ja uinuda. Kõige parem oleks eelpoolmainitud seadmed välja lülitada tund enne magamaminekut, sest see tagaks sügavama ja parem une.

Käi hommikul duši all

Hommikune värskendav dušš aitab närvisüsteemi paremini tööle saada, mis aga tagab parema ja värskema enesetunde.




Hommikusöök

Pärast magamist vajab organism turgutust ja energiat. Tervislik hommikusöök (olgu selleks võileib, jogurt vms.) tagab hea enesetunde ja piisavad energiavarud, et tööpäev edukalt vastu pidada.

Sügavad hingetõmbed

Varajane tõusmine võib olla pingeid tekitav hetk inimorganismile. Et seda sisemist stressi leevendada, tuleks kasuks see, kui hingaksid paar korda sügavalt sisse-välja. See aitab organismil rahuneda ning keskenduda uue päeva ettevõtmistele.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Ühe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi (lisana aasta lühinumeroloogia)


Armastuse karma horoskoop


Numeroloogia kalender


Nukk Holly


Kaelakee: obsidiaan


Kaelakee: kalade tähtkuju


Art Nouveau Taro kaardid


Skulptuur: tütarlaps ja koer


Kaelakee: lumiobsidiaan


Kõrvarõngad: neitsi


Kaelakee: ammoniit


Kausid (12 cm) (6 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused