Kaneel – suurepärane abivahend toataimedele

Kaneel on juba läbi aegade olnud üks populaarseimaid vürtse maailmas. Seda on juba ammustest aegadest kasutatud toitude juures, kuid ka samamoodi haiguste ravil, sest kaneelil on põletikuvastane toime. Aga kaneeli saab edukalt kasutada ka toataimede kasvatamisel.

Kaneel aitab kaitsta toataimi paljude kahjurite ja seenhaiguste eest. Lisaks aitab see taimedel juurduda ning juurevigastustest paraneda.

Kaneel on taimedele täiesti ohutu. Kõike järgnevat võib edukalt kasutada ka aiamaal või kasvuhoones kasvavate taimede puhul.




Putukad ja kahjurid

Kui Sinu toataime potti on elama asunud sellised elukad (sipelgad, leinasääsed, seenesääsed, äädikakärbsed jne.), kellest ei tunne rõõmu taim ega ka Sina, siis kasuta nende peletamiseks kaneeli. Selleks raputa veidi kaneeli lillepotti. Kaneel hoiab need tüütud tegelased toataimedest eemale.

Seenhaigused

Mitmesugused seenhaigused kimbutavad ka toataimi. Kaneel on hea vahend seenhaiguste leviku takistamiseks ja hävitamiseks. Selleks hõõru või puista nakatunud kohtadele kaneeli. Ka lillepotti võib kaneeli puistata, eriti kui lillepotti on ilmunud hallitus.




Liigniiskus

Kui toataime potti on tekkimas ühel või teisel põhjusel liigniiskus, siis võib kasutada kaneeli selle vähendamiseks. Ka seemnete külvamise aegu aitab kaneel liigniiskuse teket vähendada. Selleks raputa mullale kaneeli, mis toimib absorbeeriva ainena.

Taastumine kahjustustest

Võib ikka juhtuda, et taim saab kahjustada, näiteks ümberistutamise, vanade lehtede eemaldamisel või juhtub õnnetus ning taim kukub maha. Kaneel aitab ka siin. Puista vigastatud kohale kaneeli. See hoiab ära infektsioonid ja kiirendab taime paranemist.




Juured ja juurdumine

Toataimede ümbristutamise korral võivad taimede juured viga saada. Juurte katmine kaneeliga ja seejärel mulda panek aitab taimel paremini vigastustest taastuda ning soodustab juurte kasvu. Eriti hea on seda nippi kasutada orhideede ümberistutamise korral.

Sama nippi võib kasutada ka taimede paljundamisel. Kaneel toimib sellisel juhul nagu kasvuhormoon.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Unenäo seletus


Numeroloogia kalender


Elutee üldskeem


Kaelakee: skorpioni tähtkuju


Kõrvarõngad: delfiinid


Käevõru: obsidiaan


Taro kaardid: The Elder Scrolls V: Skyrim (koos raamatuga)


Kuivainete kaanega purgid (3 tk)


Vihmavari: Adele (Gustav Klimt)


Pehme mänguasi: ankylosaurus


Tööriistakomplekt: 3-osaline


LED küünlad (3 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused