Suurepärase maitsega ja õhuline hapukoorekook. Kes on korra maitsnud, tahab seda kooki ka edaspidi. Kooki võib maitsestada ka näiteks mõne hapukama moosiga.
KOOSTISAINED
Koogipõhi
150 g nisujahu
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1/3 tl soola
1 muna
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis
3 muna
500 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl kartulitärklist
Kaunistamiseks 1 tl tuhksuhkrut.
Soovi korral lahtilõigatud ja taldrikule tõstetud koogitükile lisada peale hapukamat moosi.
VALMISTUSJUHEND
1. Sega köögikombainis jahu, küpsetuspulber, tükeldatud külm või, sool, suhkur ja muna.
2. Vormi tainast pall, aseta see taldrikul 1 tunniks külmkappi.
3. Vooderda 26 cm lahtikäiva vormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Tee seda nii, nagu on näidatud alljärgnevas videos:
4. Jaota tainas vormi põhjale. Eelküpseta tainast 10-15 minutit 180 kraadises ahjus. Taina eelküpsetus on valmis kuni taina pind on muutunud kuivaks.
5. Eralda munakollane ja -valge.
6. Vahusta munavalge kõvaks vahuks. Tõsta kõrvale.
7. Vahusta munakollased suhkruga. Lisa vaniljesuhkur, hapukoor ja vähehaaval tärklis nii, et ei jääks tükke. Seejärel lisa vahustatud munavalge.
8. Kalla segu tainale.
9. Küpseta 50 minutit 180 kraadises ahjus, kuni kook hakkab pruunistuma.
10. Eemalda küpsetuspaber koogi külgedelt õrnale noaga. Ära enne jahtumist kooki vormist välja võta.
11. Raputa koogile tuhksuhkrut.
Võib serveerida hapuka moosiga.