Mahlast hapukoorekooki virsikutega saab valmistada aastaringselt. Kook valmib kiiresti ja maitseb kogu perele.
KOOSTISAINED
Koogipõhi:
100 g võid
2 dl nisujahu + 0,5 dl kaerajahu (jahu koguse võib asendada 2,5 dl nisujahuga)
0.75 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl kaerajahu
Täidis:
1 suur purk kompotivirsikuid
2 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 muna
VALMISTUSJUHEND
1. Sega jahu küpsetuspulbriga.
2. Vahusta suhkruga toasooja võiga. Lisa muna ja varem segatud jahusegu.
3. Määri 24-sentimeetrine koogivorm võiga ning pane tainas vormi põhja ja servadele.
4. Nõruta sõelal virsikud. Lõika virsikupoolikud viiludeks.
5. Pane virsikuviilud taina põhjale.
6. Vahusta muna suhkruga, lisa vanillisuhkur ja hapukoor. Vala segu tainale laotatud virsikute peale.
7. Küpseta kooki umbes 25 minutit 200 kraadises ahjus.