Imehea maitsega mustikakook maitseb kogu perele. Kooki saab valmistada värsketest või külmutatud marjadest. Mustikad võib asendada ka näiteks punase sõstraga. Enne sööma hakkamist on soovitav lasta koogil jahtuda. Koostisosadest jätkub 2 koogi valmistamiseks.
Loe edasiSilt: söök
Söögiisu emotsionaalsed tagamaad
Emotsioonid kontrollivad inimese tegevusi, mõtteid iseenda, oma kehakaalu ning enesehinnangu kohta. Sageli on nii, et kuigi on suur soov kaalus alla võtta, on enamasti alati need püüdlused hukule määratud. Emotsioonid on iga tegevuse ajendiks ja kontrollivad ka söögiisu.
Loe edasiMillest oleneb inimese keha lõhn?
Iga inimese keha lõhn on kordumatu ja unikaalne, üksnes sellele inimesele omane. Halb kehalõhn on kõige sagedamini tingitud halvast või puudulikust hügieenist, haigustest ja toidust. Füüsilise töö ja kehaliste pingutuste järel higistab keha ühtlaselt, higi on aga vesine ega lõhna nii halvasti.
Loe edasi11 nõuannet, kuidas väikelast tervislikult sööma harjutada
Kõige kasulikumad õpetused, mida vanemad kodust kaasa anda saavad, on harjumus süüa tervislikku toitu ja olla füüsiliselt aktiivne.
Loe edasiMaiustamine – kas narkomaania vorm?
Sõltuvuse tekitajad võib jaotada kolme liiki: keelatud sõltuvused (narkootikumid, vägivald), ebasoovitavad (alkohol, tubakas, retseptiravimid, psühhoterror, antidepressandid), ühiskonna poolt aktsepteeritud sõltuvused (kohv, arvutimängud, ostuhasart, hobid, maiustused, kiirtoit).
Loe edasiLaste ülekaalulisus – tänapäeva ohtlik trend
Varasematel aegadel oli paks laps suur haruldus, tänapäeval esineb ülekaalulisust aina nooremate laste hulgas ja aina rohkem. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel (uuringutes osales 53 riiki) oli 2010.aastal maailmas 42 miljonit alla viieaastast ülekaalulist last.
Loe edasiKuidas hinnata mee kvaliteeti?
Mesi on looduslik toode, mida õienektarist valmistavad mesilased. Inimesed on mett toiduna kasutanud juba umbes 5500 aastat. Kasutatud on mett nii toidu koostisosana, magusainena kui terviseprobleemide leevendamiseks. Mesi on väärtuslik toode, aga pigem ravi abivahendina ja tervise tugevdajana.
Loe edasiKas eelistada võid või margariini?
Või sattus suure põlu alla täiesti asjatult. Võid omastab organism kergesti ja see sisaldab elutähtsaid vitamiine A, E, D ning seega kaitseb silmanägemist, võitleb vananemise, loiduse, väsimuse, veresoonte ummistuste vastu.
Loe edasiKas vein on tervislik jook?
Veini kasulikkuse üle on palju arutletud, eriti selle kasulikkusest südame- ja veresoonkonna haigustest pääsemiseks. Arstiteaduse isa ja arsti kutse-eetika rajaja Hippokrates (460-370 eKr) on öelnud, et vein on kasulik nii haigetele kui tervetele, kui seda tarbitakse õiges ja lubatud koguses.
Loe edasiAedviljade söömine võib aidata vältida paljusid haigusi
Aedviljade söömine võib aidata vältida paljusid haigusi, aga need ei maitse paljudele. Kunstväetised võivad muuta nende maitseomadusi, mistõttu poest ostetud puu- ja köögiviljad polegi sageli maitsvad.
Loe edasi