Toiduained, mis tagavad Sulle hea une

Vahel lihtsalt ei tule und, olenemata sellest, kuivõrd väsinud keha ka ei oleks. Kui ka Sina oled üks nendest inimestest, kes ei soovi magamajäämiseks võtta unerohte ning püüad leida enda jaoks parima lahenduse, kuidas magama jääda, siis võiksid tutvuda järgmise artikliga. Üheks kõige kergemaks ja tõhusamaks mooduseks, kuidas tagada endale mõnus uni, on muuta oma toitumisharjumusi. Kõrvaldades oma menüüst toidud, mis Sind ärkvel hoiavad, asendades need tervislike ja und soodustavate toitudega. Võid olla kindel, et seljuhul saab ka Sinu uni olema kosutav.




Toiduained, mida tasuks vältida, et tagada hea uni

Kofeiin ja suhkur on need ained, mis võivad ajada segamini Sinu tavapärased biorütmid. Kui pikk peaks olema vahe kohvi joomise ja magamamineku vahel, sõltub juba igast konkreetsest inimesest.

Ka suhkru tarbimisest tasuks hoiduda enne magamaminekut. Suhkur on aine, mis vähendab ajutiselt unisust ning kui kaua võtab aega see, et uni taastuks, sõltub juba konkreetsest inimesest.




Toidud, mis aitavad parandada und

Nii mõnedki toiduained on sellised, mida tasuks enne magamaminekut süüa. Samas pole seda mitte alati mõistlik teha hetk enne voodisseminekut. Mõningane ajavahe tasuks ikka söömise ja magamamineku vahele jätta.

Järgmisena toome ära peamised toiduained, mis aitavad kiiremini uinuda ning nautida sügavat und.




Kalkuniliha

Kalkuniliha on rikas aminohappe trüptofaan poolest, mis aitab tagada rahuliku ja sügava une. Trüptofaan ise ei muuda Sind uniseks, vaid see stimuleerib aju tootma neurotransmitterit serotoniini ja hormooni nimega melatoniini. Viimast kasutatakse laialdaselt ka unehäirete ravimisel.

Banaanid

Banaanid on looduslikud unetekitajad. Banaanid sisaldavad metoniini ja trüptofaani, aidates seeläbi organismil rahuneda ja puhata. Melatoniin on hormoon, mis saadab ajule signaale, et nüüd on kätte jõudnud aeg ennast ööseks välja lülitada. Banaanid sisaldavad lisaks veel ka magneesiumi, mis aitab lihastel lõdvestuda ja seeläbi vältida lihaspingeid ja stressi.




Piim

Emad on lastele andnud enne magamaminekut sooja piima juba aastakümneid. Soe piim on samuti rikas trüptofaani poolest, mis aitab Sinu kehal lõõgastuda ja puhata. Samas tuleb jälgida aga seda, et soe piim koos teiste toitudega võib tekitada kõhugaase, mis võib hakata head und segama. Seepärast oleks mõttekas sooja piima õhtuti juua ilma teiste toitudeta.

Kaerapuder

Kaerapudru söömine mitte ainult ei soojenda Sinu kõhtu, vaid on rikas ka kiudainete poolest. See võimaldab Sulle tagada täiskõhu tunde ja hea une. Kaerapuder on samuti rikas melatoniini poolest. Kaerapuder koor sooja piimaga, tagab Sulle eriti hea ja kosutava une.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Numeroloogia kalender


Kas Sinu nimi sobib eluteega kokku? + Millest räägib Sinu nimi?


Numeroloogilised analüüsid


Kristallipuu: roosa kvarts


Kaelakee: elevant


Seinapilt lõuendil või kapal: võilill


Tassid: The Starry Night - Vincent Van Gogh (2 tk)


Punane jaspis


Roostevabast terasest potid ja kastrul (4 tk)


Kaelakee: tüdruk ja hobune


Küünlaalused 2 tk


Tassid (2 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused