Taimed ennustavad ilma

Inimesed on püüdnud ilma ennustada looduse märkide järgi aegade algusest ja tänapäevalgi jälgitakse neid mitmel pool. Mitmed taimed on head ilmaennustajad.

Vihma ennustavad:

Kassitapp suleb õielehed enne vihma. Nelgi õied langevad norgu ja sulguvad enne vihma. Tõrvalill on enne vihma ümbritsetud kleepunud putukatest ja õied sulguvad. Kui vesihein ei ava õisi enne lõunat, on oodata vihma. Harilik jänesekapsas sulgeb ööseks õied, kui järgmisel päeval on vihma oodata. Vesihein ei ava õisi ennelõunal, kui vihma on oodata. Aasristik ja valge ristik ajavad lehed sirgeks enne vihma. Õied lõhnavad enne vihma tugevamalt ja lehtsalat keerab lehelabad laia küljega itta ning läände. Kassinaeris langeb enne vihma norgu ja näib närtsinud. Saialille õied sulguvad ja võilill tõmbab õie kokku, kui vihma on tulemas. Kui ohaka õied ei ole avanenud enne lõunat, siis on järgmisel päeval oodata vihma. Tavaliselt avab ohakas õied kella viie paiku hommikul. Kui takjas ajab okkad sirgu, on samuti oodata vihma. Kannikese vars kõverdub pisut enne vihma. Kui kuuse okkad on tuhakarva hallid, tuleb kolmandal päeval sadu. Ka kuuse ripakil okkad ennustavad sadu. Kui võilill, linnurohi jt. lilled kinni lähevad, tuleb udune ja halb ilm. Kokkutõmbunud õied ennustavad pikka sadu. Longus kapsalehed ennustavad kõuevihma. Kui puude lehed on kastega alt niisked, tuleb pilvine ja vihmane ilm. Vahtral ilmuvad lehtedele mahlatilgad 3-4 päeva enne vihma, kastanil on pisarad 2 päeva enne vihma. Kui tuulevaikse ilmaga mets mühiseb, on oodata vihma. Eriti kuuse või kase kohin ennustab sadu. Tuuletu mets mühiseb suvel enne vihma ja ka talvel kohiseb mets enne sadu või sula. Udu puude latvade kohal ennustab vihma. Ilma saab ennustada maja küljele kinnitatud kanarbikuoksaga, mis kõverdub üles hea ilmaga ja alla halva ilmaga.




Head ilma ennustavad:

Ohaka okkad eemalduvad peadest, kui oodata on head ilma. Kui pikaajalise halva ilma korral avab kassitapp oma õied, on oodata head ilma. Kui puude lehed on pealt niisked, siis tuleb pikem põud. Lilled löövad õied lahti ilusa ilmaga. Kui öösel metsas soojem on kui lagedal väljal, on head ilma tulemas. Taimeoksad lähevad enne kuivaperioodi sirgu ja madalrõhkkonna eel kõveraks, eriti okaspuudel. Hilised roosid aias tähendavad ilusat ilma ja sooja sügist. Sooja kuiva ilma näitavad hommikul rohukõrte ümber mullatükikeste juures asuvad tihedad ämblikuvõrgud.




Aastaaegade ennustamine:

Kui kuusk noores kuus okkaid laseb, läheb lumi noores kuus, kui laseb vanas kuus, siis läheb lumi vanas kuus. Kui lehtpuudel hakkavad lehed kolletama ja puud raagu minema ladvast, siis on talve tulek lähedal. Kui alumised oksad lähevad enne kollaseks ja raagu, siis tuleb pikk sügis. Kui septembris veel lehti ei lange, siis on märts ilus. Kui lehed ei taha kuidagi puudelt maha langeda, tuleb pikk ja külm talv. Läheb mets ruttu kollaseks, sulab lumi ruttu ära. Kui mets ennast vara ära puhastab, oksi maha ajab, tuleb varane kevad. Kui kuuseokkad lumele langevad, on kevad tulekul. Kui pihlakatel on palju marju, tuleb vihmane sügis. Kui puud talvel härmas on, siis niipea lund ei tule. Kui puud pärast sula tilka jäävad, on varsti jälle sula oodata. Kui toomingad õitsevad 2 nädalat, on sügist kaks kuud. Kui õitsevad 3 päeva, on sügisel vara lumi maas. Kui tammedel on enne maikuud lehed küljes, tuleb ilus viljakas suvi. Kui jürikuus rohi kasvab, tuleb maikuus külma. Kui lehed langevad aegsasti puude otsast, on sügis ilus ja talv soe. Kui lehed on oktoobri lõpuni puude otsas, tuleb pikk talv. Kui sügisel tuleb lumi lehtede peale, siis tuleb ta ka kevadel lehtede peale.




Kui sügisel hilja kaseladva lehed puu otsas, on muutlikud ilmad kogu talve jooksul. Pohlade ja pihlakate rohkus näitab vihmast sügist. Kui mihklipäevaks puulehed maas, siis jüripäeval rohi maas. Kui mihklipäeval puulehed maha langevad, sulab maarjapäevaks lumi ära. Kui oktoobris mets lage lehtedest, on talvel pehmeid ilmu oodata. Kui veebruaris kuuseokkad pudenevad, hakkab nelja nädala pärast lund sadama. Kaskede mahlajooks väheneb, kui kevadel uuesti külma on oodata. Kui taimede senine kiire areng aeglustub kevadel, on oodata uuesti külma. Kui puudele tekib kevadel härmatis, mis ka päeval maha ei pudene ega sula, püsivad külmad ilmad. Kui kirsid kevadel hästi õitsevad, siis tuleb hea viljaaasta. Palju pähkleid ja tammetõrusid kuulutavad pikka talve ja sellele järgnevat viljarikast suve. Kui õunapuu õitsemine kahte erinevasse kuusse langeb, siis saab palju õunu. Kuuskede hea käbiaasta ja rohke õitsemine näitab head kartulisaaki. Mullaharimise ja külvi alguseks sobib aeg, kui õitseb varsakabi. Kui vaher, toomingas ja võilill alustavad õitsemist, on õige aeg kartulid maha panna. Kui õitseb metsmaasikas ja kullerkupp, on õige aeg kõrvitsataimed maha panna.





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Aastahoroskoop - 239 lehekülge


Inimese isiksuse ja elutee skeemi põhjalik numeroloogiline analüüs (põhjalikum variant)


Unenäo seletus


Seinakaunistus: ahvid


Padjakate 50 x 50 cm (4 tk)


Taro kaardid: Sacred Traveler Oracle (koos raamatuga)


Pehme mänguasi: vöölane


Seinapilt lõuendil või kapal: Nõmmeveski juga


Taldrikud (22 cm) (4 tk)


Peegel: makramee


Ripats: kullisilm


Tassid: Horizontal Line - Wassily Kandinsky (2 tk)



NB! Lehekülje sisu kopeerimine ei ole lubatud OÜ A.J.A. Grupp kirjaliku loata. Täpsemad lehekülje kasutustingimused leiad siit.

Kui soovid lisada siia lehele kommertsartiklit kliki siia.

Seotud postitused