Rukkileivajäätis

Mõnusalt rukkileivase maitsega isetehtud jäätis. Valmistamine on kerge ja ei vaja jäätisemasinat. Üllata oma peret ja sõpru.




KOOSTISAINED

250 g magusat kondenspiima
3 dl 35%-list rõõskkoort (vahukoor)
50-75 g rukkileiba
1 sl suhkrut




VALMISTUSJUHEND

1. Purusta leib köögikombainis.

2. Kuumuta kuival pannil leib suhkruga, kogu aeg segades, kuni suhkru karamellistumiseni. Jahuta segu.

3. Vahusta koor, sega juurde kondenspiim. Sega korralikult läbi.

4. Lisa juurde leiva-suhkrusegu ja sega veelkord läbi.

5. Aseta segu sügavkülma.

6. Iga 30 minuti tagant sega segu mikseriga läbi. Tee seda umbes 4-5 korda.

7. Hoia jäätist veel paar tundi sügavkülmas.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Pakri pank


Veetilgad taime lehel


Parklaev Krusenstern



Seotud postitused