Sidruni-mandariini kook

Mõnusalt hapukas sidruni ja mandariinidega kook. Valmistamisega saab hakkama igaüks. Maitseb nii suurtele kui väikestele.




KOOSTISAINED

Taigen:

300 g jahu
80 g suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
150 g võid
2 muna (M suurus)
1 tl küpsetupulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
veidi toiduõli

Kate:

1 suur sidrun
4 mandariini
3 spl suhkrut
3 tl kartulitärklist




VALMISTUSJUHEND

1. Valmistame taigna. Sega jahu, sooda, küpsetuspulber, vanillisuhkur. Sega läbi.

2. Lisa sool ja suhkur. Sega läbi.

3. Riivi külm või ja lisa segusse.

4. Lisa munad. Sega tainas ühtlaseks massiks.

5. Jaga taigen 1/3 ja 2/3 suurusteks osadeks. 1/3 osa paki toidukilesse ja pane külmkappi (võib panna ka sügavkülma). 2/3 osa suru toiduõliga määritud 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja servadele. Kata taldrikuga või pane toidukilesse ning seejärel samuti külmkappi.

6. Valmistame katte. Riivi peenikese riiviga sidruni koor. Koori sidrun ja mandariinid, eemalda seemned. Pane blendrisse ja purusta.

7. Pane viljasegu kaussi, lisa kartulitärklis. Sega korralikult läbi.

8. Võta ahjuvorm külmkapist ja kalla segu taignale.

9. Võta külmikust väiksem taigna osa. Riivi see jämeda riiviga. Puista taignatükid koogi peale, jaota ühtlaselt.

10. Küpseta kooki ahjus 180-kraadi juures 45-50 minutit.





Telli pilt pildipangast. Fotod loodusest, asulatest ja hoonetest. Samuti makrofotod ja drooniga tehtud pildid.


Auto maanteel


Suur Munamägi


Seenepere



Seotud postitused