Kuidas majanduslike raskustega toime tulla?

Mõnikord tulevad saatuselöögid üksteise järel ja tekitavad tunde, et neist ei saagi üle. Võime kõikvõimalikest saatuselöökidest üle saada on osaliselt kaasasündinud, aga mõju avaldab ka kodune kasvatus. Kogu maailma ei saa kogu aeg kontrollida ja kõik ei olene ühe inimese tegemistest või soovidest. Saatuselöökidega toimetulek nõuab kannatlikkust, visadust ja enese julgustamist. Hädas olles saab toetuda ka usaldusväärsetele inimestele. Tavaliselt “sõelub” madalseisus olemine tutvusringkonnast välja kõik “libasõbrad” ja järele jäävadki need, kellele saab toetuda. Vahel ei jää aga mitte kedagi ja toetuda saab vaid iseendale.




Kui on tõeline madalseis, siis on targem elada mõnda aega “üks päev korraga”, kuni olukord stabiliseerub. Alkohol või meelemürgid (antidepressanid) madalseisus ei aita, raiskavad vaid rohkem ressurssi, ei lase selgelt mõelda ja viivad lõppkokkuvõttes veel suuremasse “auku”. Esmalt on vaja taastada mingigi stabiilsus, sest mida rohkem stabiilsust, seda kiiremini taastub enesekindlus ja elu hakkab tasapisi jälle “rööbastesse” minema.

Mida ette võtta olukorras, kui tekivad tõsised majanduslikud raskused ja kuhjuvad võlad? Mida ette võtta lootusetu majandusliku seisuga?

Raskusi eluteel võiks võtta kui õppetunde, mille ületamisel on inimene jälle natuke
tugevam ja targem. Seda muidugi juhul, kui õppust võetakse ja õppetund omandatakse.
Majanduslikud raskused on hea õppimise võimalus.




– Kõigepealt peaks selgitama välja, mis on raskuste tegelikud põhjused ja kas raskused on lühiajalised või mitte (sissetulekute vähenemine, ilma tööta jäämine, pere suurenemine, lahkuminek, haigus vms.). Sellises olukorras peaks suruma uhkuse alla ja vaatama, kas on võimalik saada töötuskindlustushüvitist või abiraha? Kas keegi sõpradest või lähedastest on valmis aitama? Kas on võimalik mingil viisil sissetulekuid seaduslikul viisil suurendada? Analüüsima peaks hoolega oma olukorda ja kõiki aspekte arvesse võtma.

– On vaja koostada korralik eelarve olemasolevatest rahalistest vahenditest, mille eesmärgiks on tegeliku rahalise seisu väljaselgitamine. Seejuures on vaja olla realistlik ja lõpuni aus. Igakuistest väljaminekutest saab ülevaate pangakonto väljavõttelt, keerulisem on see sularahaga arveldamise puhul. Sel juhul tuleks oma väljaminekuid ja sissetulekuid ühe kuu jooksul täpselt kirja panna või kõik ostutšekid ning arved kokku koguda ja kuu lõpus seisu analüüsida. Oluline on kindlaks määrata kolm asja:




1. Kui palju raha sisse tuleb?
2. Kui palju raha kulub?
3. Mille peale raha kulub? (väga oluline osa on kulutuste tegeliku sisu väljaselgitamine).

Siis tuleks koostada järgmiseks kuuks väga range eelarve ja sellest hoolikalt kinni pidada.




– Kui on tekkinud suured võlad ja kohustusi on ka panga või liisinguettevõtte ees, siis tuleks otsida lahendusi koos nõustaja, laenuandja või võlausaldajaga ja seda tuleks teha aega viitmata, et võlad ei kuhjuks. Võlausaldaja on alati huvitatud oma raha kättesaamisest ja aitab kindlasti enda huvidest lähtuvalt olukorda lahendada. Võib-olla on vaja teha lepingumuudatusi või kasutada maksepuhkust. Kaaluda on vaja ka seda, mida uus lahendus tegelikult kaasa toob? Alati ei pruugi see inimese jaoks parim lahendus olla ja tuleb otsida midagi muud.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Kahe inimese numeroloogiline analüüs sünnikuupäeva ja nime järgi + omavaheline sobivus


Isikuhoroskoobid


Armastuse ja suhete aastahoroskoop


Lamborghini Gullardo


Taro kaardid (tugevast materjalist, veekindlad, koos raamatuga)


Käevõru: turmaliin


Päikesepüüdja: ingel


Taro kaardid: Tarot of Pagan Cats (ainult kaardid)


Seinapilt lõuendil või kapal: pilvelõhkujad kuuvalguses


Kott - Kalidi


Kaelakee ja kõrvarõngad


Taro kaardid: Goddess Love Oracle (koos raamatuga)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused