Kuidas käituvad tähemärgid töökoha kaotusel?

Töökoha kaotus pole kerge kellelegi, kuid kuidas üks või teine tähemärk selle kaotuse üle elab?

JÄÄR

Jäär leiab töökohast ilma jäädes, et töökoht kaotas tema näol väärtusliku töötaja. Juba järgmisel päeval ruttab ta uut töökohta otsima või “sõelub” läbi tööotsinguportaale. Jäär on veendunud, et ta leiab uue töökoha kindlasti. Ta suudab läbi käia enam-vähem sobivad asutused ja ettevõtted, et uut tööd leida. Jäär suudab veenvalt rääkida ja võib sageli kasvõi kohe tööle asuda. Probleem on siiski olemas, sest tegelikult oleks tal targem paar päeva oodata ja olukorda “seedida”. Jäär peaks kõigepealt selgusele jõudma, mis teda tegelikult huvitab ja tegema nimekirja nendest ettevõtetest, mis talle sobivaimad oleksid ka pikemas perspektiivis. Oma impulsiivsuse tõttu ta sellele üldse ei mõtle ja tormab ennatlikult esimesele vabale töökohale, sageli aru saamata, millega üldse tegemist on. Kui töö Jäära ei huvita, kipub ta tööle hilinema või sealt varem lahkuma ning ülemuste ja ka kolleegidega tüli norima. Nii võib ta saada uuesti vallandatud või lahkub omal soovil ning kõik kordub uuesti. Jäär ei salli ühetoonilist ja rutiinset tööd ega autoritaarseid ülemusi. Ta ei pea kaua vastu ka sellisel kohal, kus ta peab kõik arvamused enda teada jätma. Peale töökohast ilmajäämist peaks ta võtma paar päeva mõtlemiseks.




SÕNN

Sõnn on tavaliselt hingepõhjani solvunud, kuigi välja ta seda enamasti ei näita ja varjab stoilise rahu maski taha. Sõnnile on töökohavahetus väga raske ja ta võtab päeva või paar, vahel isegi nädala ja rohkem mõtlemiseks. Ilmselt loodab, et ta kutsutakse tagasi või tuleb keegi mingit tööd ise pakkuma. Ta teab, et on töökas ja kohusetundlik ning et seda teavad ka teised. Kui Sõnnil on korralik haridus, alustab ta uue töö otsinguid kõige perspektiivikamast ja tasuvamast töökohast. Kui seal töökäsi parasjagu ei vajata, siis ootab edasi, sest usub sisimas, et uue töö leiab ta niikuinii. Seniks on ta valmis tegema igasugust tööd, olgu see koristaja või turvamees. Sõnn lihtsalt ei oska ilma tööta olla. Lisaks ei oska ta olla ka ilma pideva sissetulekuta. Kui Sõnn on hästikindlustatud, siis võtab ta otsinguperioodil ette oma kodu remondi, aiatööd vm. Tavaliselt ei veni ooteperiood pikaks, ühe-kahe kuu jooksul saab ta ikkagi uue pakkumise ja sageli sealt, kust ta seda ootabki. Vahel sellise, mis ületab kõik ootused. Tutvusi Sõnn ei kasuta, ennast kellelegi peale ei pressi, lunida ja manguda ei luba uhkus. Aga jõukam Sõnn võib maksta, kui keegi teda aitab uue töö leidmisel.




KAKSIKUD

Rahutu Kaksikute esindaja vahetab sageli töökohti, sest armastab vabadust. Vastu enda tahtmist töökoha kaotamist ei võta traagiliselt. Võimalik, et isegi naudib süllekukkunud vabadust. Reisib, tegeleb hobidega, kohtub tuttavatega (seda muidugi siis, kui rahakott võimaldab). Kuna Kaksikute tutvusringkond on lai, siis info liigub ka selle kohta, kus töötajaid parasjagu vajatakse. Esimesest pakkumisest õhinaga kinni ei haara. Kaksikud teavad, et nad vajavad liikumist, põnevust, ajutööd, kontakte inimestega. Kui tuttavate kaudu midagi ei leia, võtab ette suhtluskeskkonnad või helistab ise. Jooksma ise kuskile ei hakka. Tavalisel leiab kiiresti uue töö, võib-olla isegi kaks korraga ja võtab mõlemad vastu. Kuna Kaksikute jaoks peab töö ise atraktiivne olema ja palk ei ole peamine faktor, siis ongi arukas mitut töökohta korraga pidada. Energiat selleks jätkub ja rahalised seisud pole kunagi liiga head. Kaksikud ei tööta mitte alati oma õpitud erialal, sageli peavad uue töö puhul ennast täiendama. Õppimine Kaksikutele raskusi ei valmista, mistõttu uue töö riske polegi vaja karta.




VÄHK

Tüüpiline Vähk elab töökoha kaotust raskelt üle. Ta on kohutavalt solvunud ja kurb, klammerdub kõige külge, mida arvab endale kuuluvat. Vähk tõmbub kesta ja peitu kogu maailma eest ning võib nukrutseda pikemat aega. Sealt on isegi väevõimuga teda suur kunst välja kiskuda. Igasugune lohutamine teeb asja veel hullemaks. Vähk võib oma muret hakata ka alkoholi sisse uputama. Tegelikult pole asi nii traagiline, kui ta endale ette kujutab. Vähk on väga loominguline natuur ja saab hakkama paljude ametitega. Pigem peaks ta suhtuma töökaotusse nii, et oligi aeg töökohta vahetada. Uus koht võib hoopis rohkem võimalusi pakkuda. Põhiküsimus on see, kuidas seda uut kohta otsida? Vähk on häbelik ja ise ennast pakkuda kuskile ei julge. Kui mõni tuttav talle pakkumise teeb, siis võtab ilmselt kohe sellest kinni. Vähk tahab raha teenida ega julge ilma tööta kaua olla. Sageli võtab vastu isegi sellise töö, mis talle rahuldust ei paku, mistõttu peaks natuke aega võtma ja mõtlema, mis talle paremini sobiks. Kui Vähk soovikohase töö leiab, siis jääb sinna ka pikaks ajaks pidama. Töötades koha peal, mis talle rahuldust ei paku, “nutab” ta pikalt vanu aegu taga. See aga vähendab töövõimet uuel töökohal ja kahjustab tema tundlikku närvisüsteemi.




LÕVI

Kui Lõvi kaotab töökoha, astub ta püstipäi ja uhkel sammul uksest välja. Asutuse juhi võib see isegi kahtlema panna, kas see oli ikka õige samm. Pole isegi välistatud, et talle tehakse ettepanek tagasi tulla. Lõvi eneseuhkus tagasi minna küll ei luba. Kui tema au ja väärikus on solvatud, lahkub ta igaveseks. Lõvi naudib mõnda aega vabadust, tegeleb oma perega, lõbutseb ega kurvasta eriti. Ta ei muretse ka tuleviku pärast seni, kuni raha jätkub. Kui raha hakkab otsa lõppema, siis hakkab ka uut tööd otsima. Kuna Lõvi ei suuda töötada käsualusena, siis on ta raskemas olukorras kui teised. Ta on ise juht ja teiste käsutaja. Aga palju siis neid vakantseid juhtivaid kohti ikka on? Nii võib uue töö otsimine kauem aega võtta. Muidugi võib luua ka ise uue firma, aga selleks on Lõvi liiga mugav. Pigem otsib välja mõne korraliku asutuse, kus on viisakad palgad ja töötingimused. Ilmselt võetakse ta sinna ka tööle, sest esineda ja muljet avaldada ta oskab. Otsekohese ja julgena on Lõvi teadlik oma võimetest. Hea organisaatorina sobib ta hästi meelelahutusega seotud asutustesse. Niisuguses töökohas on ta rahul isegi siis, kui ametikoht on eeldatust madalam. Ta ju teab, et talle jääb alati alles tõusuvõimalus.




NEITSI

Neitsiga on kurvad lood, sest korrektne ja kohusetundlik Neitsi tunneb vallandamise puhul suurt valu. Ta tunneb, et temaga on toimitud ebaõiglaselt ja ülekohtuselt. Ta võib isegi haigeks jääda sellest hingepiinast. Samas ta süüdistab ka ennast, et äkki ta tegi midagi valesti. Hakkab seetõttu ennast alahindama ega julge uut kohta otsida. Neitsi peaks kõik sellised mõtted peast viskama ja uue töö otsingule keskenduma. Täpsel, korralikul ja tublil Neitsil ei ole tegelikult raske uut tööd leida, sest tema detailselt tõetruu jutt äratab igas ettevõtte juhis suurt usaldust. Kui asutuses vähegi mõni vaba koht on, siis Neitsi selle endale ka saab. Kui kohe esimeses asutuses tööd ei leia, siis paaris järgmises kindlasti. Häda on pigem selles, et Neitsi ei julge ennast pakkuma minna. Kui esimesel katsel ära öeldakse, siis muutub ta veelgi ebakindlamaks. Kui Neitsi suudab oma hirmud ületada, siis ta töö ka saab.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Sobivus perekonnaliikmega


Karma analüüs


Elukutsevalik numeroloogia põhjal


Kaelakee: roheline aventuriin


Taro kaardid: Edmund Tulac Tarot (koos raamatuga)


Taro kaardid: Wise Dog Tarot (koos raamatuga)


Tassid: The Starry Night - Cincent can Gogh (2 tk)


Kaelakee: ametüst


Taro kaardid: Hummingbird Wisdom Oracle (koos raamatuga)


Kaelakee ja kõrvarõngad: lasuriit


Seinapilt lõuendil või kapal: mänd vihmasajus


Käevõru - amasoniit



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused