Karamellise maitsega kiiresti valmistatav õunakook. Maitseb kõige paremini soojalt. Maitseb nii suurtele kui väikestele.
KOOSTISAINED
Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit
100 gr võid
Kate:
4 keskmise suurusega õuna
25 gr võid
1 dl fariinsuhkrut
1 dl nisujahu
VALMISTUSJUHEND
1. Vooderda väiksema ahjuvormi põhi ja servad küpsetuspaberiga.
2. Sega väikesteks tükkideks lõigatud külm või tordipulbriga korralikult läbi, kuni tekib ühtlane puru. Suru puru ahjuvormi põhja.
3. Puhasta ja viiluta õun õhukesteks viiludeks. Lao koogile.
4. Katte valmistamiseks sega omavahel tükkideks lõigatud külm või, fariinsuhkur ja jagu. Sega kuni tekib ühtlane puru. Kalla see koogile pealmiseks katteks.
5. Küpseta kooki ahjus 180 kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Kook on parim soojalt.