Seljankat saab valmistada ka lihtsamalt. Valmib kiirelt ja maitseb hästi.
KOOSTISAINED
1 sl õli
1 keskmine sibul
200 gr suitsuvorsti
250 gr viinereid
2 marineeritud kurki
200 gr tomatikastet
1,5 l vett
1 kanapuljongi kuubik
4-5 keskmist kartulit
värsket tilli
värsket peterselli
serveerimiseks hapukoort
VALMISTUSJUHEND
1. Koori kartulid ja tükelda kuubikuteks.
2. Tükelda kuubikuteks ka suitsuvorst ja marineeritud kurk. Lõika viiner viiludeks. Haki sibul väikesteks tükkideks.
3. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibul. Kuumuta, kuni sibul on muutunud klaasjaks.
3. Lisa tükeldatud suitsuvorst, kurk ja tomatikaste. Sega läbi ja lisa kartulid, vesi, puljongikuubik.
4. Keeda kuni kartul on pehme.
5. Lisa viinerid, hakitud till ja petersell.