Meie õnn on sageli taldrikul. Vitamiinid ja kõik muu annavad hea kehalise ja vaimse vormi ning ka rõõmsa meele.
Loe edasiRubriik: Kokakunst
Nõges tervise turgutajana
Kõrvenõgesed kasvavad umbrohuna elamute läheduses, prügipaikades, teeservades, karjamaadel, aedades jm. Värske kõrvenõges sisaldab süsivesikuid, valke, rasvu, mineraalaineid (rauda, kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi), rohkesti vitamiine (A, C, B, K, E).
Loe edasiÕun – kohalik supervili
Õunapuu kuulub roosõieliste taimede hulka ja tema kodumaaks peetakse Kesk-Aasiat ja Hiinat. Maailmas on teada üle 7500 õunasordi.
Loe edasiBanaan sobib nii dieediks kui ravimina
Veel mitukümmend aastat tagasi oli banaan meie toidulaual suur haruldus. Banaanide kodumaaks peetakse Aafrikat, Aasiat, Põhja-Austraaliat või Malaisiat. Arvatakse, et esimestena proovisid banaane vanad egiptlased.
Loe edasiKuidas eristada tõelist mahetoitu?
Enamasti kõik teavad, et mahetoit on kasvatatud looduslikult, ilma pestitsiidideta, puhtas keskkonnas, keemiat kasutamata, aga ökotoit ei pruugi alati olla tõeline mahetoit.
Loe edasiSibulasõbrad ja sibulavaenlased
Just sibulaliste (talisibula, murulaugu, porrulauk jt.) pealsed aitavad toidulauda rikastada C-vitamiiniga ja leevendavad kevadväsimusest tingitud vaevusi imehästi.
Loe edasiKuidas grillida tervislikumalt?
Suvi on parim aeg grillimiseks, sest päikesepaiste on heledaim, väljas on soe, õhtud on pikad ja värsket rohelust on nii ümbritsevas keskkonnas kui suhu pistmiseks võtta. Grillida saab koduaias, metsa all või mere ääres.
Loe edasiKakao – jumalate jook
Jumalate joogiks on peetud küll pigem veini, aga vähemalt asteekide jaoks oli see kakao. Muistsed indiaanlased Ameerikas avastasid, et see jook annab jõudu ja energiat ning muudab reipamaks.
Loe edasiPäeva kõige olulisem eine – hommikusöök
Paljude jaoks on hommikusöök mõttetuks tegevuseks või on nende elutempo niivõrd kiire, et neil polegi aega hommikul korralikult süüa. Selles artiklis ära toodud peamised põhjused, miks tuleks hommikusöögile enam rõhku panna.
Loe edasiArooniasiirup
Maitsev arooniasiirup valmib kerge vaevaga ja sellega saab hakkama igaüks. Mõnusa maitse annavad siirupile kirsilehed.
Loe edasi