See mõnusalt hapukas õunakook valmib kerge vaevaga.
KOOSTISAINED
4 suuremat õuna (puhastatuna ja koorituna umbes 600 g)
1 väiksem sidrun (kui kasutad hapukaid õunu, siis võib sidruni lisamata jätta)
2 muna (M suurus)
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 ml piima
150 g nisujahu
1-1,5 tl kaneeli
veidi võid ahjuvormi määrimiseks
tuhksuhkrut pealeraputamiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Pese õunad. Eemalda südamed ja koori. Lõika õunad neljaks, seejärel viiluta.
2. Pressi sidrunimahl õuntele. Sega läbi.
3. Kata 20 x 25 cm ahjuvormi põhi küpsetuspaberiga. Määri ahjuvormi küljed võiga.
4. Kalla õunad ahjuvormi. Raputa peale kaneeli.
5. Vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga korralikuks vahuks.
6. Lisa piim. Sega läbi.
7. Lisa sõelutud jahu. Sega taignaks.
8. Kalla taigen õuntele, silu ühtlaseks.
9. Küpseta 190-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit.
10. Võta kook ahjust ja lase jahtuda. Kata ahjuvorm suurema taldrikuga, keera vorm koos taldrikuga tagurpidi ning lase koogil taldrikule vajuda.
11. Raputa peale tuhksuhkrut.