Tervislikke õunu tasuks süüa iga päev ning neid on hea kasutada ka küpsetistes. Pehmed ja mahlased muffinid õunte ja kreeka pähklitega meeldivad igaühele.
KOOSTISAINED
100 g täistera nisujahu
150 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
120 g tumedat muscovado suhkrut
100 ml õli
300 ml vett
1 tl õunaäädikat
180 g kooritud kreeka pähkleid
200 g õunakuubikuid
veidi soola
VALMISTUSJUHEND
Valmistamisaeg: 30 minutit
Kogus: 12 muffinit
1. Soojenda ahi 200 kraadini.
2. Sega jahud, küpsetuspulber, sool ja kaneel.
3. Eraldi kausis sega suhkur õliga korralikult läbi. Lisa juurde vesi ja äädikas ning seda veelkord korralikult läbi.
4. Lõika kreeka pähklid väiksemateks tükkideks või purusta neid veidi köögikombainis. Lisa umbes 140-150 grammi pähkleid jahu seguga kaussi. Ülejäänud osa kreeka pähklitest jäta muffinitele peale raputamiseks.
5. Lisa jahusegusse õunakuubikud.
6. Aseta muffinivormi paberkorvikesed.
7. Sega omavahel läbi mõlema kausi sisud (jahusegu ja märgsegu).
8. Täida muffinikorvikesed tainaga. Raputa muffinitele peale järelejäänud kreeka pähklite puru.
9. Küpseta muffineid 25-30 minutit 200 kraadi juures.