Vaesuse karma

Vaesuse toovad inimesed ise oma ellu, see pole Saatuse või Jumala tahe. Igaühe ees on vaba valik, aga vaesusest väljatulek on üks raskemaid väljakutseid üldse. Vaesuses elab miljoneid ja miljoneid inimesi. Idamaade filosoofia järgi tuleneb vaesuse karma rikkuse valest kasutamisest eelmises või ka selles elus.




Kui keegi on raha teenimise huvides halastamatu ja teisi inimesi kahjustab, siis kogub ta sellega vaesuse karmat järgmises elus. Kui keegi mõõdutundetult raha raiskab, siis on tulemus sama. Vaesuse karmal on palju variatsioone. Mõned inimesed ei ela vaesuses, aga neil on pidevalt rahaprobleeme. Võib-olla jäid nad eelmises elus kellelegi võlgu ega maksnud seda tagasi. On olukordi, kus kogutakse suur varandus ja siis kaotatakse kõik elu jooksul. Õnn pöördub, kui ollakse eelmises elus kedagi röövinud ja kellegi stabiilset elu on kahjustatud. Õnn võib pöörduda ka ühe elu jooksul.

Järsk rahakaotus on alati väga ränk. On inimesi, kes põlastavad ja väldivad vaeseid, ka neid võidakse panna vaesuse õppetunni ette. Liiga tihti mõistavad inimesed teiste üle kohut ega anna abistavat kätt. Mõnikord on võimalik raskusi ületada isegi väga vaestel. Kõige tähtsam on mitte kuulata neid inimesi, kes ütlevad, et te ei saa hakkama.




Rahaasjad tuleb alati võtta enda kätte. Kes soovib jõukalt elada, ei tohiks olla raha suhtes ükskõikne ega tegevusetu. Öeldakse, et laiskus reisib nii aeglaselt, et vaesus võtab ta peagi üle. Suur osa elust maa peal on teiste inimeste teenimine ja aitamine. Iialgi ei tea, millal ise samas olukorras võib end leida. Kui soovitakse liiga kiiresti raha teenida, toimitakse isekalt ja teisi arvestamata, ka sel juhul võib leida end uuesti põhjakihist. Halba karmat tekitab ka see, kui investeeritakse raha, mida endal tegelikult olemas ei ole. Laenuraha teatavasti rikkust ei too. Säästmist võib alustada ka väga väikestest summadest, aga ikkagi on tulemus parem, kui end “lõhki” laenates. Kui võtta finantsriske, siis tuleb hinnata ka tagajärgede võimalusi. Raha väärtustamine on väga oluline vaesuse karmast vabanemiseks. Raha, mis tuleb kergelt, ka läheb kergelt, mistõttu pole vaesele raha andmine parim abistamise viis. Parem on aidata teda raha teenimise juurde. Parem on anda vahendeid raha teenimiseks. Kui raha teenitakse tööd tehes või oma andeid kasutades, siis selline raha ka püsib.




Et saada aru oma rahakarmast, peaks mõtisklema selle üle:

** Kui tähtis on teie jaoks raha?

** Kas teil jätkub igapäevaselt raha või on enne palgapäeva “näpud” alati põhjas?

** On teil krooniline rahapuudus või lausa võlad?

** Kuidas te suhtute rahasse?

** Kas kasvasite üles rahaga või on teil kogu aeg olnud rahaprobleemid?

** Kas teile endale on keegi võlgu?




** Kas tunnete, et teete tööd liiga väikese raha eest?

** Kas mõistate raha tegelikku väärtust?

** Kas olete raha saavutamise nimel võimeline pingutama?

** Kas olete raha nimel võimeline “oma hinge müüma”?

** Kas olete valmis jagama hüvesid ka teistega?

** Neid küsimusi on veel ja veel…



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Sobivus perekonnaliikmega


Horoskoop mehele


Armastuse ja suhete aastahoroskoop


Kaelakee: liblikas


Tööriistakomplekt: 43-osaline


Sõrmus: kuukivi


Kristall: roosa kvarts


Konstruktor: Marsi kulgur (95 detaili)


Kõrvarõngad: koolibri


Hundi kujuke/ripats: lasuriit


Seinakell Diva


Tassid (6 tk)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused