Suurepärane magustoit kogu perele. Kerge valmistada. Kasuta meelepäraseid kuivatatud puuvilju. Serveeri kohupiima, vahukoore vms.
KOOSTISAINED
250 g kuivatatud puuvilju (rosinaid, õunu, ploome, aprikoose jne.)
1 l vett
väike tükike kaneelikoort
1 tera nelki
40 g suhkrut
1-2 sl kartulitärklist
lisaks veidi suhkrut pealeraputamiseks
VALMISTUSJUHEND
1. Suuremad puuviljad tükelda väiksemateks tükkideks. Loputa vee all.
2. Pane puuviljad 1 liitri külma veega potti ja leota neid seal 2-3 tundi.
3. Lisa kaneel ja nelk.
4. Keeda puuviljad tasasel tulel pehmeks.
5. Veidi enne keetmise lõppu lisa suhkur.
6. Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, kuid ära keeda.
7. Kui kissell valmis, raputa peale suhkrut, mis ei lase kissellile “nahka” tekkida.
Sobib söömiseks soojalt või külmalt. Serveeri vahukoore, kohupiima vms.