Kosutav supp nii suurtele kui väikestele. Valmistamine võtab tõsiküll mõnevõrra aega, kuid see-eest on maitseelamus suurepärane.
KOOSTISAINED
100 g odrakruupe
100 g võid
2 keskmist porgandit
2-3 suuremat kartulit
3-4 keskmist marineeritud kurki
300 ml vett
700 ml kanapuljongit (Food Studio)
100 ml marineeritud kurgi vedelikku
tilli
kuivatatud või värsket peterselli
soola, pipart
serveerimiseks hapukoort
VALMISTUSJUHEND
1. Pese kruubid. Pane need 2 tunniks külma vette. Seejärel keeda tasasel tulel pehmeks (umbes 40 minutit).
2. Pese, koori ja tükelda kartulid ja porgandid. Tükelda marineeritud kurk.
3. Sulata poti põhjas või. Seejärel pane porgandid võiga hauduma. Hauta seni, kuni võist tekkinud vedelik hakkab otsakorrale saama. Lisa potti vesi ja puljong.
4. Lisa tükeldatud marineeritud kurk ja kartul. Lisa hulka ka kruubid. Keeda kuni kartul ja porgand on pehmed.
5. Kalla juurde marineeritud kurgi vedelik.
6. Lisa hakitud till ja petersell. Maitsesta soola ja pipraga.
7. Serveeri hapukoorega.