7 asja, mis pereelu tasakaalus aitavad hoida

Üks elu keerulisemaid katsumusi on harmooniline kooselu mehe ja naise vahel. Kui kumbki pool suudab mõista, et abikaasa on tema enda käitumise ja tegude “peegel”, siis on tehtud suur samm harmoonia saavutamise nimel. Täielikku harmooniat ilmselt kunagi ei saavutata. Muidugi võib ju alati partneri välja vahetada, aga enamasti korduvad uue partneriga samad probleemid, võib-olla vaid pisut teistmoodi. Probleemid on alati seotud inimese endaga, vaid iseennast ja oma suhtumist muutes saab elus midagi muuta. Kui on lapsed peres olemas, seab selline kokku-lahku elu ka nende heaolu ja arengu ohtu. Kui juba ollakse abielus või püsivas suhtes, siis võiks püüda võtta sellest parimat. Pereelu aitavad tasakaalus hoida:




1. KESKENDUMINE SELLELE, MIS ON HÄSTI

Igasugune kriitika, olgu õigustatud või õigustamata, mürgitab paarisuhteid. Tuleks otsida kaaslase häid omadusi, mitte vigu. Sellest, mis ei meeldi tema juures, võib rääkida ka nii, et teine mõistab ja aru saab. Kaaslast tuleks võtta sellisena, nagu ta on, liigselt keskendumata tema vigadele. Igas inimeses on ju ka palju head. Heakskiitmine ja vigade andestamine ei tähenda muidugi mitte seda, et endale lastakse liiga teha. Unustada ei tohiks seda, et ei saa teist inimest muuta, kui ta ise seda ei taha. Hästitoimivad inimsuhted on kindlasti tõeline kingitus elult. Kuna raskused ja probleemid inimeste elust ei kao, on neid lihtsam ületada koos ja kokku kasvades. Enne tõsisel teemal sõnavõtmist peaks keskenduma alati jutu mõttele, mitte teineteise halvustamisele. Kui peres on lapsed kasvamas, siis ka nende puhul on see nii, kuna pere on üks tervik.




2. AUSUS ja AVAMEELSUS

Usaldus on iga abielu alustala ja selle hoidmiseks peab kumbki osapool olema aus. See ei tähenda mitte sugugi seda, et teise inimese iga viimase saladuse peab välja õngitsema, igaühele võiks jääda alles ka mingi privaatsus isegi koos elades. Kui on olemas usaldus ja armastus, siis püsib pereelu tugeval alusel. Ka tunnetest tuleks kaaslasega rääkida ausalt, saladused ja petmine viivad usalduse. Liiga palju ja kogu aeg tunnetest rääkimine võib muutuda pikapeale samuti tüütavaks. Liiga palju tühje sõnu kooselu kvaliteeti ei paranda, taktitunne võimaldab säilitada teisel poolel väärikuse ka halvas olukorras.




3. VASTUTUS

Kui on otsustatud koos elu jätkata, siis peaksid mõlemad osapooled võtma vastutuse pereelu toimimise ja laste kasvatamise eest. Mõlemal on kohustus hoida perekonda ja suhet, kumbki pool ei ole teisest tähtsam. Alati on võimalik valida, kas ohtu sattunud abielu lõpetada või jätkata ja ise areneda. Kui üks osapool teise kulul elab, liigselt domineerib või teist ära kasutab, ei ole pereelu täisväärtuslik, kuna teine osapool on vastutusest kõrvale lükatud. Vaidlused ja väikesed tülid on kahe võrdse partneri vahel loomulikud, oluline on, et sellest sünniks mingi toimiv lahendus, mis pereelu edasi viib.




4. HELLUS

Selle puudumine mõrandab lähedasi suhteid väga kiiresti ja paneb otsima soojust mujalt. Hea naine on mehele “õige rohi” ja ainult õige mees saab panna naise “helisema”, hea mees on naise kaitse ja tugi. Kui on valik tehtud, siis peaks alles hoidma ka sellise helluse, mis on ilma seksuaalse tagamõtteta: kallistamine, romantika, rõõmutekitavad žestid, head sõnad, sõbralikud naljad.



Artikkel jätkub. Viite järgmisele lehele leiad pärast e-poe reklaami...





Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.


Horoskoop mehele + aastahoroskoop mehele


Sünnihoroskoop


Sünniratta kood


Päikesepüüdjad (3 tk)


Päikesepüüdjad (3 tk)


LED küünlad (3 tk)


Pehme mänguasi: tuvi


Käevõru


Käevõru: labradoriit ja kuukivi


Nõude komplekt lastele (3-osaline) - Ritzenhoff & Breker


Taskupeegel: Almond Blossom (Vincent van Gogh)


Taro kaardid: Affirmators (koos raamatuga)



Lehed ( 1 / 2 ): 1 2Järgmised »

Seotud postitused